fredag den 1. januar 2016

Velkommen nytår 2016

Sukkerfri kransekage på CDJetteDCs LCHF

Mange tak for jeres besøg her på bloggen i 2015. Jeg sætter pris på hver og én af jer, der besøger siden. Antallet af besøg bekræfter mig i, at der fortsat er interesse for det, jeg poster, så derfor vil bloggen og jeg byde 2016 velkommen med nye opskrifter og nye tiltag i vente. Forhåbentlig vil de blive til jeres inspiration og opmuntring til en fortsat sund livsstil med LCHF, men præcis, hvad der kommer, kan jeg ikke sige jer nu, for jeg arbejder selv med tankerne. Men der bliver hverken kogebog (det er efterhånden lige før, enhver madblogger udgiver egen kogebog) eller hyppigere blogposts, for det tillader tiden ikke.

Jeg kan ikke love jer, at de ugentlige madplaner kommer på programmet igen, for jeg er alt for impulsiv i både indkøbsvaner og i min madlavning til selv at overholde dem. Gensyn med madplanerne vil derfor kun blive sporadiske.

Min egen erfaring med LCHF på egen krop runder efterhånden 3 år, så jeg er jo en "gammel rotte". Jeg lever i perioder på kanten af ketose og har ikke et decideret mål om at være i ketose, for hos mig fungerer den alligevel ikke som optimal forbrænding, fordi jeg oftest ikke opnår optimal ketose men kun lige akkurat ligger og vipper på grænsen, og det giver for mange "bivirkninger".
Mine opskrifter vil derfor ikke altid være helt "strikse" men til dels bære præg af en til tider liberal livsstil, hvor en gulerod og et lille stykke frugt kan få lov at indgå - ikke som hverdagsnydelse men som en lille "luksus" i ny og næ. For det vil jeg ikke undskylde, for når jeg - eller du, som også har valgt LCHF livsstilen - vælger at spise non-LCHF madvarer, så ér de jo heldigvis og sandsynligvis et individuelt tilvalg. Det samme er det også, når der hen over julen eller påsken eksempelvis sniger sig et stykke rugbrød og et glas øl ind til familiefrokosten. Sådan er det - og hurra for det, når det nydes!

Jeg har et mål om at sætte mig ind i Sense livsstilen, men jeg har bestemt ikke et mål om at lade en anden livsstil overtage min nuværende, men det kan godt være, at jeg i perioder vil snuse til både 5:2 og Sense. Det kan vel kun gøre mig et par erfaringer rigere, tænker jeg.

Primo 2016 skal jeg have mig fundet mig en ny form for motion, for hidtil har det været traveturene med hunden, jeg har holdt mig til og i den grad værdsat, men vi havde den store sorg at miste vores kære, hengivne hund lillejuleaftensdag. Det varer længe, før familien og jeg venner os til en hverdag uden ham, og jeg ved ikke, om vi kan trække os op til lige så effektive gåture, som dem vi tog med Felix. Det er virkelig en brat ændring ikke at have ham, og selv om en ny hund spøger i baghovedet, tror jeg ikke, det bliver til noget. Dertil er familien ramt af lidt for alvorlige allergier, og faktisk burde vi hidtil sket ikke have haft dyr i hjemmet.
Nu må vi se, hvilke ande motionsformer, jeg kan få plads til i hverdagen. De skal desværre også kunne gå hånd i hånd med en hælspore, men lige nu vil jeg ikke lade jer trætte med mere fra min hånd. Hælsporer gemmer vi til en anden "god gang"!

Med disse ord vil jeg ønske jer alle et rigtigt godt nytår, hvad enten det er et vægttab, I har for øje - eller bare ønsker at følge LCHF livsstilen for velværets skyld.

Lad mig til slut også takke følgere af min facebookside, mine Pinterest opslagstavler, facebookgruppen K-C's og JetteDCs LCHF og sidst - men ikke mindst - min søde familie, der lægger øre til en masse snak om opskrifter og madlavning. Her ses lidt af familien i gang med at nyde noget af den gode mad, vi serverede for dem nytårsaften 2015. Og tak for jeres skønne selskab, kære familie. Det var så hyggeligt!

Velkommen 2016!

Her ses den hjemmelavede, sukkerfrie kransekage i selskab med en købt, noget usselt udseende kransekage af slagsen.
Jeg valgte min egen hjemmebagte men måtte dog lige for sammenligningens skyld nappe et lille stykke af
"den anden", som - indrømmet - smagte herligt, men hvor var den dog sød!
...Og havde jeg ikke smagt, ville jeg på ingen måde have syntes, at min egen manglede noget udi sødme,
så en anden gang holder jeg mig slet og ret til den sukkerfrie.
Opskriften skal I nok få, men nu er der vel foreløbig ingen, der efterspørger den,
så der går nok et par dage ;-)Velkommen 2016.

2 kommentarer:

Rav Food sagde ...

Godt nytår til dig også, søde Jette - og tak for en masse goe inspiration.
Sjovt, at vi begge har kastet os over Sense - der heldigvis passer fantastisk godt til vores livsstil.
Bedste hilsner Kathe

Jette Daugaard Christensen sagde ...

Tak i lige måde, Kathe. Elsker at læse dine blogposts og at "bladre i" dine/jeres opskrifter med de fantastiske fotos!
Jeg er ikke helt afklaret, hvad angår Sense - men jeg kan jo lade mig inspirere af dine posts og bruge din erfaring som en rettesnor. 5:2 eller 16:8 kunne også være en mulighed for at få gang i vægttabet igen.
Kh. Jette

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate