onsdag den 23. december 2015

Jul med en lille sorg i sindet


Så blev det atter jul og de hektiske arbejdsdage op til højtiden er vel overstået, og julefreden kan sænke sig i de små hjem.

Idag har både manden og jeg holdt fri fra arbejde, og vi har nået stort set det, vi ville - men når så det er sagt, har dagen også budt på en sørgelig og uforudset begivenhed.
Vores lille hund, der har været vores trofaste følgesvend gennem knap 11 år, har vi desværre måttet tage afsked med. Imorgen - juleaftensdag - samles børnene og vi til en lille seremoni med et sidste farvel og begraver ham.

I lyset af den triste begivenhed, bliver julen ikke helt den samme. Savnet af vores elskede hund kommer bestemt til at præge os i hverdagen, der følger efter, men nu vil vi selvfølgelig nyde julen med familien på bedste vis og håber, den bringer skønne stunder til alle.

Træet, som vi skovede, før hunden måtte tilses af en dyrlæge, har vores datter og hendes kæreste - trods tårer og savn - fået pyntet så fint sent i eftermiddag. Risengrøden (den, der på ingen måde er LCHF) er kogt, ænderne er klar til ovnen, og i skrivende stund koges kyllinger, der skal blive til både tarteletfyld og til den hvidløgssuppe, familien skal have til skrub-af-mad juledags aften.

jo, vi skal nok nå det hele, og mon ikke også julehumøret kommer snigende - trods alt.

Jeg ønsker alle mine læsere en rigtig glædelig jul - og husk... Hvis det går sådan, at LCHF vælges fra i juledagene, så starter vi snart et nyt år. Et populært mundheld siger netop: "Det er ikke dét, du spiser mellem jul og nytår, der feder... men det, du spiser mellem nytår og jul".

Glædelig jul allesammen!


5 kommentarer:

Låvise sagde ...

Det gør mig uendelig ondt, det er hårdt at miste sin firbenede venner.
Det lyder som en pludselig opstået situation, hvad kom der til ham ??

I går var det 2 år siden vi mistede vores rottweiler, sikke en trist jul det var det år. Og her 4. december iår mistede vi pludselig vores franske bulldog på 8 år, så ved hvordan I har det.

Tanker, kram og glædelig jule herfra

Anonym sagde ...

Tak for din julehilsen :-)
Jeg håber I havde en god juleaften trods den tragiske begivenhed.
Vores kære dyr står os jo meget nært og det gør ondt langt ind.
Jeg mistede selv min ene kat til kræft for nogle måneder siden, det gjorde ondt længe og gør stadig.
Jeg føler med jer og håber I kan lave et lille mindested og bearbejde jeres sorg der.
Knus og alt det bedste :-)

Jette Daugaard Christensen sagde ...

Jeg kan da bestemt høre, vi ikke er de eneste, der har været noget igennem på dén front. Det gør mig ondt for jer - og ja, det gør virkeligt ondt at miste kæledyrene. "Ham her" var vires første hund, og jeg tror ikke, vi når dertil, at vi skal have en ny, for der er allergier i familien.
Godt nytår til dig og din familie.

Jette Daugaard Christensen sagde ...

Ja, det gør rigtigt ondt på hele familien, når man mister sine kæledyr! Heldigvis nåede vores lille hund ikke at lide så længe, som din kat måske gjorde?
Og ja, vi har valgt at lave et lille mindested herhjemme. Vi kunne simpelt hen ikke andet - og fortryder ikke. Det var det rigtige at gøre; også for børnenes skyld, selv om de er store nu.
Knus og nytårshilsener fra Jette.

Jette Daugaard Christensen sagde ...

Hov - glemte lige: Han havde fået dårligt hjerte. Hjerteklapperne satte ud, og han fik vand i lungerne. Som dyrlægen beskrev det, så sker det oftere hos små end større hunde. Vores var en lille Schipperke.

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate