torsdag den 3. december 2015

En sauce, der hænger ved "kartoflerne"

Savner du tyk sauce, så læs med her!

(Siden indeholder reklame i form af affiliatelinks til webshops).


Da det efterånden er små 3 år siden, jeg ændrede min kost fra high carb (ja, den var så sandelig langt fra kulhydratfattig!) til lowcarb, har jeg sådan set vænnet mig til, at saucen ikke altid er den tykkeste af slagsen, bearnaise undtaget! Men da jeg igår lavede den lækreste gryderet - nemlig enebærgryde - og ikke havde fået købt blomkål til min elskede blomkålsmos, tænkte jeg, at saucen skulle være én, der kunne hænge ved "kartoflerne". Kartoflerne er her erstattet af letdampede broccolibuketter, og da forrådet af andre grøntsager var næsten ikke-eksisterende, brød jeg lidt med LCHF principperne; gjorde en sjælden undtagelse og spiste - ja, sågar nød - den kvarte, letkogte gulerod, du ser på billedet ovenfor.
(N.B.: Rodfrugter er ikke LCHF).

Havde jeg nu fået blomkålsmos til, ville "bekymringen" over en lidt tyndtflydende sauce ikke have været til stede, for min blomkålsmos er fast og kan godt tåle en sauce, der er knapt så tyk.... Men nu fik jeg altså den heldige indskydelse, at en tyk sauce ville klæ' broccolibuketterne og den enlige, kvarte gulerod. And so it did!

Hemmeligheden - hvis man kan kalde den dét - er et par spiseskefulde chiamel, der er drysset og rørt i saucen... Voilà, saucen tykner på et øjeblik! Og ved I hvad? Saucen tager heldigvis ikke smag af denne form for saucejævning, for chiamel smager af (næsten) ingenting. Hvad, du til gengæld får, er en sauce, der er præcis så tyk, som du ønsker den, et højnet Omega3 indhold og ekstra fibre. Tilbage er at tænke: Hvorfor har jeg ikke prøvet dét her... før nu!

Løsningen på lækkert, tyktflydende fyld til tarteletterne, ligger pludselig lige for...
Hvis du vil se mine tarteletter og læse om, hvad jeg hidtil har tyknet saucen til høns i asparges med, kan du klikke her.

Er du fristet af at kunne jævne sauce på denne nemme måde, kan du købe chiamel her - eller her.

Og hvis du vil læse mere om, hvad jeg ellers bruger chiamel til, så kan du klikke her: (Chiamel - hvad er nu dét for noget?).


Husk, du kan følge bloggen via dens facebookside (klik her for at se og like siden).


2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Uhm det vil jeg tage ved lære af :-)

Glædelig julehygge weekend :-)

Jette Daugaard Christensen sagde ...

Tak i lige måde, Maria! 😉

Vil lige tilføje, at jeg til marmelade har brugt at kværne chiafrø. Det virker også, men det er unægteligt lidt nemmere at tage et par spiseskefulde chiamel fra en pose ;-)

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate