søndag den 1. marts 2015

Black Tiger rejer på grillet grøntsags- og salatbund


Det skal ikke være nogen hemmelighed, at min bedre halvdel og jeg er ret så glade for denne forret, der gang på gang - og med stor succes - er blevet serveret for vores gæster. At retten ligesom "går igen" på menuen, er der tilsyneladende ingen, der beklager sig over - tværtimod.

Adskillige gange har vi lavet og serveret retten med grillet Halloumi, men Halloumi var ikke at finde på hylderne i den lokale Netto, da vi skulle købe ind til middagen i denne omgang, så desværre ser I heller ingen Halloumi på fadet. Den passer ellers så godt til.
Heldigvis nærmer vi os atter en ny grillsæson, og så kommer grillosten eller Halloumien med garanti på hylderne i dagligvarehandelen igen. Og jeg lover jer, at I nok skal få retten at se igen - med Halloumi. Det kunne jo være, jeg skulle overveje at servere portionsanrettede tigerrejer til den fødselsdagsfest, jeg "skylder" - eller til min søns studentergilde. Han spiser i hvert fald selv rejer med velbehag.


Black Tiger rejer på fad med lækker salat (forret: 8-10 pers.):

1 kg. pillede Black Tiger rejer, optøede og afdryppede
3 store snackpeberfrugter
1 stort løg
300 gr. blandet, grøn salat - se nedenfor *)
Evt. 250 gr. Halloumi ost
5-6 fed hvidløg (i fine skiver, ikke presset!)
Ca. 1/2 dl. varmestabil olie (til marinering), f.eks. macadamiaolie,
der har et højere rygepunkt end f.eks. olivenolie
Ca. 50 gr. (klaret) smør eller mere olie (til stegning af grøntsager)
1 - 1 1/2 tsk. chiliflager (køb evt. her)
1 1/2 spsk. Tamari (køb evt. her)
Friskkværnet peber
Herbamare Spicy urtesalt (købes her)
Citronsaft

Tilbehør:
Aïoli, se opskriften her, hvis du vil lave den fra bunden
- eller rør en Hellmanns mayonnaise med ekstra citronsaft og presset hvidløg og lidt friskkværnet peber.
Hvis du synes, kan du også servere lowcarb flütes til. Selv finder jeg det ikke nødvendigt.

Fremgangsmåde:
De optøede og godt afdryppede rejer lægges i en lage/marinade af olie, hvidløg i tynde skiver (jeg bruger denne hvidløgsskærer), chiliflager, Tamari og friskkværnet peber. Lad gerne rejerne trække i marinaden et par timer eller længere men tag dem ud af køleskabet i god tid, før de skal steges eller grilles, så det ikke er kolde rejer, der rammer og dermed afkøler din grillpande.

Imens tigerrejerne hygger sig i marinaden, kan du forberede salaten, som du lægger på et stort fad (eller på portionstsllerkener).

*) Jeg vælger enten at købe en pose blandet salat eller blander én af babyspinat, ruccola, radicchio, en anelse juliennesnittede gulerødder, ja - you name it. Du kan i virkeligheden vælge, hvad du synes - måske endda en håndfuld friske, grønne asparges, ærteskud forårsløg og spirer, gode oliven, lidt ristede pinjekerner eller cashewnødder og måske - når sæsonen er til det - lidt skårne ramsløgsblade eller -stilke.


Snackpeberfrugterne renses og skæres i store, dekorative tern. Løget deles i kvarte, og lagene skilles ad.

Rist først løgstykkerne på en grillpande i 5-10 minutter, før peberfrugt kommes ved og ristes med. De skal ikke blive helt bløde men bare glinsende, blanke og gode.

Anret stykkerne - rygende varme fra panden - direkte ovenpå den blandede salat på fadet eller tallerkenerne. Hæld også fon af stegeskyen over.


Hæld tigerrejerne med lage på den meget varme grillpande og steg/grill rejerne, indtil de har fået den karakteristiske lyserøde farve. Steg dem endelig ikke for længe! 5-10 minutter er nok.

Anret de varme tigerrejer ovenpå salaten (evt. sammen med grillet Halloumi skåret i mundrette stykker).

Hæld også den skaldyrsfon, der opstår under stegningen, over salaten. Drys evt. med lidt friske krydderurter (hvis du har), lidt Spicy Herbamare urtesakt og pres lidt citron over og server straks retten - naturligvis med en lækker aïoli til.

Et lille tip: Har du en Actifry, kan du med fordel benytte den til frittering af både grøntsager og rejer. Løgene kan evt. tilberedes sammen med rejerne.

Velbekomme!

-o-o-o-o-o-o-o-Husk, du kan finde flere opskrifter i mit opskriftsregister, og hvis du ikke vil gå glip af de nye, så følg mig på ét eller flere af de sociale medier (vælg og klik):

Dette indlæg indeholder affiliatelinks.


Ingen kommentarer:

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate