lørdag den 7. marts 2015

Blomkål med spinat i bechamelsauce - LCHF


Har du fortrængt de gode gamle flødekartofler eller længes du stadig? Så skulle du prøve én af disse retter:

blomkålsbuketter i cremet fetafløde,
fløderadiser med bacon eller
flødegratinere jordskokker og knoldfennikel.

Idag får du så endnu en dejlig ovnret til samlingen af tilbehørsretter, der gør det så glimrende ud for flødekartofler, nemlig min blomkålsret med spinat i bechamelsauce. Jeg er "solgt", og savner nærmest ikke flødekartofler, når jeg kan få dét her!


På et par af billederne ses retten serveret som tilbehør til noget så sjovt som "mandesushi". Ja, det er altså ikke mig, der har fundet på dette misvisende navn til denne baconrulle med fyld af oksefars og ost, men jeg har ladet mig fortælle, at mænd generelt synes at denne form for "sushi" gør sig ret godt - ja nærmest er at foretrække frem for ægte sushi.

Well - vi har her med noget helt, helt andet at gøre, og begrebsforvirringen forekommer total, men da retten allerede går under navnet mandesushi, har jeg ladet mig overtale til at lade navn være navn, så retten hedder derfor også mandesushi her hos mig nu.

Opskriften på mandesushi finder du her (link mangler, er klar om et par dage!)


Blomkål med spinat i bechamelsauce:

1 lille blomkålshoved
300 gr. helbladet spinat (fra frost)
Ingredienserne til bechamelsauce (klik her for at se opskriften)
Ekstra krydderier til bechamelgrundsaucen:
1-1 1/2 tsk. Herbamare Spicy urtesalt
Friskkværnet (hvid) peber
Evt. 1 - 1 1/2 tsk. chiliflager 

Blomkål deles og skæres i små buketter/skiver, som lægges i et lille, smurt lasagnefad (køb evt. her).

Lad den frosne spinat tø i fløde og flødeost (ingredienserne - bortset fra den revne ost - til bechamelgrundsaucen tilsat de ekstra krydderier) ved let opkogning i en lille kasserolle.
Tag kasserollen fra varmen, når spinaten er varmet igennem og rør nu revet ost i saucen.

Spinatsaucen hældes over blomkålsbuketterne, og retten sættes i en 160 grader varm ovn (jeg bruger varmluft) i ca. 45 minutter.

Du kan gratinere retten med ekstra ost på toppen de sidste 10 minutter, hvis du synes, ligesom du naturligvis også kan blande blomkålen med andre grøntsager - ja, faktisk kan du bruge idéen, hvis din grøntsagsskuffe trænger til tømning. Sidst på måneden kan netop tøm-køleskab-egnede retter være kærkomne i de små hjem og naturligvis også være en hjælp i kampen mod madspild.

Med nogen få forholdsregler kan retten sagtens genopvarmes, selv om den indeholder spinat. Her ses en rest opvarmet og serveret med kogt skinke og coleslaw.


Velbekomme!

Dette indlæg indeholder affiliatelinks.

Ingen kommentarer:

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate