tirsdag den 30. september 2014

Hampemel, der med ét blev populært


Lige siden skolebrødene - aka softkerne rugbrødsbollerne - blev langet over disken i en LCHF version her på bloggen, er hampemel fra Rapunzel steget i garderne. Ja, faktisk blev det så populært, at det med ét var udsolgt.

Helsehelse.dk har heldigvis fået det på lager igen, og det er også nu "spottet" som NYHED her hos LCHFbutikken.dk. Klik på links for at se og/eller købe produktet.

I løbet af de seneste 14 dage er skolebrødene blevet bagt med og uden hampemel - f. eks. er det med godt resultat blevet erstattet af pofiber, men vil du have et mørkere brød, skal du bruge hampemel. Jeg synes også, det er hampemel, der giver en karakteristisk rugbrødslignende smag og duft.

Hos mig bliver LCHF brød som regel frosset ned samme dag, det er bagt - undtaget naturligvis den del, der spises nybagt. Når så brødet igen skal tøs op, foregår det ofte i min brødrister på optøningsfunktion. Det er synd at riste det for hårdt - mest af hensyn til de sarte olier, der er i kerner og frø. Men ristes det let, får det en super lækker skorpe og løftes endda et par grader rent smagsmæssigt.

Har du ikke prøvet at bage skolebrødene, så overvej om det ikke er dem, du skal prøve, næste gang du skal have gang i LCHF brødbagningen.
Skolebrød - aka softkerne rugbrødsboller


Indlæg indeholder affiliatelinks.

1 kommentar:

Unknown sagde ...

Tak for info! Har aldrig hørt om hampemel før og læste lige nu, at det kun indeholder 1,4% kh. Det er da fantastisk. Det må jeg have afprøvet.

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate