fredag den 21. marts 2014

Hurtig kylling i fad - LCHF

Det er sådan set ikke fordi, der ikke allerede findes gode opskrifter med kyllingefilet her på sitet. De to mest populære og oftest søgte er kylling satay bites  og kylling enchilada. Men det ér nu godt at have muligheder for variation. Her kommer én af dem, simpel og hurtig at lave og iøvrigt inspireret af en snak med mine søde kolleger ved frokostbordet om lækker og hurtiglavet aftensmad.

Ingredienser til hurtig kylling i fad - 4 pers.:

Ca. 600 gr. kyllingefilet (bryst- eller inderfilet) 
125 gr. bacon i skiver
1 stort løg
1 stor snackpeber
200 gr. flødeost naturel, f.eks. Philadelphia eller Emborg
1 lille ds. koncentreret tomatpuré
1 fed hvidløg
1 tsk. paprika
Evt. lidt chilipulver
Peber
Klaret smør eller kokosolie uden smag til stegning

Pynt med knasende sprødtstegt bacon og friske urter, f.eks. purløg. Prøv også med bagte cocktailtomaterbønnefritter eller crispy blomkål on the side. Yderligere serveringsforslag findes nederst på siden.
Fremgangsmåde:

Baconskiver klippes eller skæres i mindre stykker og steges på en tør pande. Imens skæres kyllingefilet i mundrette bidder, som brunes i baconfedtet med baconstykkerne, inden disse er helt færdigstegte.
Kylling og bacon tages af panden (undgå at hælde, da det sidste baconfedt gerne må forblive i panden). Fordeles jævnt i et lille, ildfast fad.
Løg hakkes groft og peberfrugt skæres i mindre stykker og brunes let af på panden i den baconfedt, der måtte være tilbage og klaret smør eller kokosolie. Har du også lidt champignons / svampe, så skær dem i skiver og kom dem også ved.
Under omrøring smeltes flødeosten med på panden ved de blanke læg og peberfrugtstykker. Tomatpuré, presset hvidløg  og krydderier tilsættes. Saucen koges let igennem og hældes over kødet i det ildfaste fad, som sættes i en 175 grader forvarmet ovn i ca. 20-25 minutter.
Her er den hurtige kyllingeret serveret med extra matured cheddar i tern - ovenpå en grøn salat (brug, hvad du har - f.eks. en blanding af spidskål, romanie, iceberg og måske et par små blomkålsbuketter og/eller broccoli for at give bid). 
Retten smager også godt med en portion blomkålsmos eller broccolimos.

Du kan få flere forslag til tilbehør i mit 
Velbekomme!

1 kommentar:

Lone sagde ...

Næringsindhold pr 100 g uden tilbehør men med Philadelphia original
127 kcal protein 12g hulhydrat 4,3g fedt 7,1g

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate