onsdag den 2. juli 2014

Hvidløgssmør - smørbar fra køleskab - små LCHF smørblomster til luksusmiddagen


Når der skal serveres festmiddag - eller der skal lidt forkælelse til ved hverdagsmiddagen - er hvidløgssmør én af favoritterne. Sådan forholder det sig i hvert tilfælde i vores familie. Tænk bare på, hvor godt din hverdagsagtige hakkebøf ville være med en smeltende "smørblomst" på toppen. Saftig og lækker og helt igennem LCHF-venlig.

Man kan vælge at købe sig til denne lille "luksus", eller man kan lave sig en særdeles LCHF venlig version selv. Her får du et forslag til, hvordan du nemt og hurtigt kan røre en smørbar hvidløgssmør, vel at mærke IKKE baseret på et bæger Kærgården, som - før min tid på LCHF diæt - var den foretrukne ingrediens til en hjemmerørt hvidløgssmør.

Den færdige hvidløgssmør er fryseegnet.

Ingredienser til hvidløgssmør:

250 gr. saltet smør (gerne økologisk), let blødgjort
3 fed presset hvidløg
1 tsk. tørrede dildspidser (kan udelades)
0,5 tsk. Herbamare urtesalt (kan udelades)

Alle ingredienser - i første omgang undtagen olien - røres hurtigt sammen med håndmixer. Jeg bruger lidt urtesalt for at intensivere smagen og dildspidser udelukkende for det æstetiske indtryk. Begge dele kan udelades.
TIPS: Olien kan naturligvis også udelades, men jeg tilvælger den af 2 årsager, nemlig for at gøre smørret blødt og forbedre smørbarheden samt for at give smørret en bedre sammensætning. (Økologisk, koldpresset macadamia olie indeholder  78% enkeltumættede fedtsyrer og kaldes også "Oliernes Rolls Royce").
Macadamiaolien tilføres i en tynd stråle, mens der piskes, gerne lidt kraftigt.


Den bløde smør kan fordeles i små portions-ramekiner, i silikoneform (som dem der bruges til fatbombs eller fudge).
Tupperwaare-formen, jeg her har brugt, rækker knap til den hele portion, som selvfølgelig også bare kan hældes i et passende bæger eller skål, hvis man ikke ønsker at bruge sin hvidløgssmør til anretning af en festmenu.


Hvis smørret fordeles i chokoladeform, lægges der bagepapir eller madpapir over formen, så smørret jævnes pænt ud. Formen stilles på frost, så man senere kan tage de små "smørblomster" ud af formen, og servere disse til eller ovenpå bøffen.

TIPS: Husk at tage smørret ud af fryseren og ud af chokoladeformen lidt tid før anvendelse, og lad det tø let op på køl. En idé er også at anrette de fine stykker portionssmør på et lille fad med knust is - så holder de sig fint kølige under serveringen af middagen, og fint ser det ud.


Velbekomme!

Ingen kommentarer:

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate