søndag den 1. september 2013

Endnu en film om det farlige sukker

Så er www.dietdoctor.com igen på banen, denne gang med et link til en filmteaser om sukker og fruktose. Det bliver spændende, når vi får en dokumentarfilm at se om emnet.
Produceren har besluttet sig for at spise 40 tsk. sukker dagligt i 60 dage for at erfare sig, hvad der vil ske. Til sammenligning skulle denne mængde sukker svare til, hvad en vestlig teenager indtager.
Igen ser vi en sammenligning mellem forbrugernes tilvænning og afhængighed af sukker og fruktose, som den, tobaksindustien har benyttet sig af, så det er hårde odds at være op imod, hvis vi skal ændre på den måde, der idag produceres og sælges produkter.
Som vi ser i filmen, ville kun 10% af fødevarerne være tilbage på hylden, hvis alle industrielt fremstillede varer med tilsat sukker blev fjernet fra hylderne.
-------------------------------------------------------------------------

Jeg iler med et link til filmen - den er "let at spise" med "animerede billeder", så selv om den er på engelsk, er den forholdsvis let at forstå.

Se teaser filmen her: "That Sugar Pitch Teaser" (klik for link)
og bliv endnu en gang mindet om de skadelige virkninger, vi pådrager os ved for højt indtag af sukker, glukose og stivelse.

Når dokumentaren er klar, må vi se, hvordan "regnskabet" er gjort op. Men kan vel håbe, at den i det mindste kan være en øjeåbner. Jo mere, vi får at se - jo mere påvirkes vi forhåbentlig i den rigtige retning for et lavere forbrug af skadelige fødevarer.

Og lad os håbe, at intentionen kan realiseres - nemlig at få den endelige film ud til alle verdens skoler, så den kommende generation af teenagere får en reel chance for selv at tage stilling og måske selv en dag være med til at ændre på verden og dens måde at brødføde sig på.
Indtil da vil jeg håbe, at budskabet når så langt ud, som muligt. Så se film-teaseren!

Se også mine andre indlæg om det usunde sukker:

Toxic Sugar

Sukker - det nye tobak

Læg sukker og hvidt brød på hylden - tag en kold tyrker

Hvad nu med frugt - hvor meget må man spise?

Ingen kommentarer:

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate