søndag den 9. april 2017

Rødbedetzatziki med fennikel og balsamico

Rødbedetzatziki

Jeg har slet og ret forelsket mig i min egen rødbedetzatziki. Om den reelt kan betegnes som en tzatziki, skal jeg ikke kunne afgøre, men jeg kan ikke komme på noget bedre at kalde den - måske bortset fra rødbedetzatzikislaw, men det bliver jo ælrligt talt lidt langt....
Til de retter, vi spiser, gør den sig i hvert fald mere end fortrinligt og er med sin lyserøde farve et festligt skue på middagsbordet. En almindelig græsk tzatziki er selvfølgelig også lækker, og rødbeder er reelt ikke LCHF, da rødbeder iflg. DTU Fødevareinstituttet (i daglig tale benævnt Frida) indeholder 9 tilgængelige kh./100 gr.

Når dét så er nævnt, må jeg tilføje, at jeg altså ikke hænger mig i de bare tal, når jeg spiser mine grøntsager i rå stand. Rødbeder er fiberholdige og gode for fordøjelsen, og der skal ikke Googles længe, før der viser sig brugbar information om bedens helbredsfremmende egenskaber. Personligt har jeg valgt rødbeder til i min LCHF diæt, og jeg kan sagtens lægge kilo bag mig, selv om rødbederne indgår i min kost.
Husk, at det i bund og grund handler om mængder, så lad dig inspirere her og vurdér, om der ikke kan blive plads til en lille portion rødbedetzatiki på din tallerken i ny og næ.

Rødbedetzatziki på CDJetteDCs


Opskriften får du her. Den indeholder affilialinks til webshops, hvorfra du kan købe ingredienser.

Rødbedetzatziki med fennikel
Rødbedetzatziki med fennikel og balsamico:

500-550 gr. strimlet eller revet rødbede
100 gr. strimlet eller revet fennikel
350 gr. tyrkisk inspireret yoghurt 10% (brug evt. græsk yoghurt)
2-3 pressede hvidløgsfed
1 spsk. æblecidereddike
1 spsk. balsamico
1-2 spsk. Sukrin Gold (kan evt. udelades)
1-1 1/2 tsk. groftkværnet Himalayasalt
Friskkværnet rosenpeber

Brug gerne mandolinjern med julienneskæreblade til at rive/skære de skrællede rødbeder pænt. Det samme gælder for det lille stykke af en fennikelknold, du skal bruge. Fennikel kan udelades men giver en skøn smag til salaten!

Du kan med fordel bruge engangs- eller gummihandsker, når du arbejder med rødbeder. Så undgår du, at farven smitter af på fingre og hænder. I Lidl koster 2 par gummi-/rengøringshandsker ca. 12kr for 2 par, og de findes i 3 størrelser. Det er iøvrigt også i Lidl, jeg køber den tyrkisk inspirerede yoghurt, jeg ynder at bruge.

Bland alle ingredienserne sammen og lad gerne tzatzikien - eller rødbedeslawen stå lidt på køl inden serveringen. Gemmer du den en dag eller længere, bør den røres lidt inden servering.

Rødbedetzatziki eller rødbedeslaw med fennikel og hvidløg

Rødbedetzatziki med fennikel og masser af hvidløg

Her ses rødbedetzatikien serveret med porretærte og en hurtig spidskålssalat med bl.a. mandler og grønne aspargesstykker.

Velbekomme!
Rødbedetzatziki serveret til LCHF porretærte

Ingen kommentarer:

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate