lørdag den 6. januar 2018

Et godt glas æggelatte og en go' historie


De, der kender mig eller har fulgt mig her på bloggen fra dens opstart, vil vide, at LCHF har været min livsstil i godt 2 1/2 år, og først nu er jeg kommet til min første æggelatte!
Say what? Kan det VIRKELIG passe? Yes, believe it or not, den er god nok - jeg har i sandhed ikke kunnet få mig selv til at drikke kaffe med æg. Og trods min søde venindes talrige forsøg på at overtale mig til at prøve, er det aldrig blevet til noget - før nu, forstås.

Se lige en gang hvor indbydende Tinas æggelatte ser ud med dens cremede og fløjsbløde skum på toppen - What's not to like?!

Opskriften i dens enkelthed kommer her. Den indeholder affiliatelinks, og hvis du vælger at klikke dig til en netbutik fra et affiliatelink og gennemfører en handel, betyder det, at jeg tildeles et mindre provisionsbeløb. Den støtte du derned indirekte bidrager med - til udvikling af opskrifter og driften af min blog - vil jeg gerne takke for. Jeg værdsætter ethvert køb og iøvrigt alle besøgende på min blog.

Æggelatte (dobbeltlatte i stort kaffeglas):

2-3 tsk. instant coffee
(se og køb fra et spændende udvalg af Beanies kaffe med smag her)
2 æg (ikke for kolde)
1-2 spsk. jomfru kokosolie (med smag)
(her er der brugt Coconut oil of Life / Livets olie)
1 spsk. ægte kanel
1 spsk. Sukrin+
2 1/2 dl. kogende vand

Æggelatte med stavblender fra Bamix på CDJetteDCs LCHF
Alt - bortset fra det kogende vand - kommes i en mixerkande - brug f.eks. en stålkande som her.

Med din stavblender (her bruges en Bamix) blendes der til en cremet konsistens.

Blend igen, mens det kogende vand hældes ved.

Voila - æggelatte!


Og til æggelatte skeptikerne kan jeg sige: Lad nu være med at vente så længe, som jeg gjorde. Spring ud i din æggelatte debut og oplev, at denne gudedrik slet ikke smager af æg, er næsten som en cafelatte, simpelthen virkelig lækker.

Mæthed er den bonus, du - uden at indtage nævneværdige kulhydrater - automatisk opnår. Perfekt som morgenmad i stort caféglas (køb evt. kaffeglassene her) eller som "to-go kaffe" i termokrus (køb/brug f.eks. denne fra WOW Gear).
Æggelatte i store kaffeglas | CDJetteDCs LCHF

En æggelatte må gerne nydes i godt selskab med morgenavisen. Her er Tina igang med at læse om sit store idol, Thomas Helmig, som er koncertaktuel lige nu. 

Til at runde den gode historie af med, kan jeg nævne, at jeg var til "Mutters alene" koncert med Thomas Helmig sidste week-end - og her har vi ham så i henholdsvis avisudgaven og liveudgaven. Næsten synkrone oplevelser - Tina med Thomas og dagens avis og jeg til koncert. 
Mutters alene koncert med Thomas Helmig i Vejle Musikteater

Dette indlæg indeholder affiliatelinks.

5 kommentarer:

Tina Baden sagde ...

Godt jeg eeeendelig fik dig overtalt til at prøve. Hvem sagde at jeg er stædig 😂

Jette Christensen sagde ...

Ja, det var et held for mig, at det eeeeendelig lykkedes for dig!
Mange tak for en super lækker kop kaffe ;-)

Merete sagde ...

Jeg har været i gang med LCHF i to år nu og jeg er stadig ikke kommet til æggelatten ;o)
Men jeg føler til gengæld heller ikke rigtig for at prøve så det bliver nok aldrig til noget.
Men lækker ser den da ud :-)

Jette Christensen sagde ...

Tak - ja, gør den ikke. Rosen går videre til Tina, da det er hendes æggelatte, vi ser her.
Jeg havde det præcis som dig, Merete - og havde det ikke været for Tina, så var jeg nok heller aldrig nået så langt som til at få smagt på den ;-) Men den ér altså lækker...

Annika Pedersen sagde ...

Jeg er så "heldig" at lyder noget "anderledes" så vil jeg gerne give det et forsøg (dog er indmad en af de ting jeg ikke kan med mere). Samtidig har jeg aldrig været ægge-forskrækket, så ægge-latte / kakao mv var intet problem her - men ja, mange har et stramt forhold til den, men synes det virker til at de fleste kan lide den.

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate