søndag den 3. november 2013

Frokost-boller med græskarkerner - LCHF


Én af de bedste opskrifter, jeg har på boller er mine week-end boller (klik her for opskrift). Idag havde jeg ikke alle ingredienserne, så jeg valgte at ændre lidt i opskriften. Det kom der disse lækre kerneboller ud af. Om man bruger græskarkerner eller andre hele frø eller kerner, vil nok ikke have indflydelse på dejens konsistens men selvfølgelig på smagen af det færdige resultat. Prøv dig frem.

Bollerne er - som det meste low carb bagværk - ikke helt så low carb, som man godt kunne ønske sig. Frø og kerner andrager så stor en del, at jeg nok hellere vil kalde bollerne for semi low carb bagværk. Vælg frø og fibre med så lavt et kulhydratindhold, som muligt - der er stor forskel på produkterne.

Frys nogen af bollerne, så du ikke kommer til at spise mere end max. én enkelt dagligt. Så har du også til madpakken.


De tørre ingredienser, som skal kværnes i kaffekværn:
60 gr. hørfrø, helst de gule
15 gr. chiafrø
40 gr. kokosrasp (i Danmark betegnet som "kokosmel")
50 gr. sesamfrø
75 gr. solsikkefrø

Øvrige tørre ingredienser:
100 gr. græskarkerner
50 gr. hørfrø (jeg bruger de brune, når jeg anvender hele hørfrø)
125 gr. affedtet mandelmel
1 dl HUSK (den grønne pakning)
3 1/2 tsk. bagepulver
1 tsk. urtesalt

De våde ingredienser:
6 æg
1 1/2 dl. vand
50 gr. smeltet, let afkølet smør
250 gr. hytteost, min 4,5%
Saften fra 1 limefrugt, svarende til knap 1/2 dl. (kan evt. udelades)
1 dl. piskefløde 38%

De kværnede ingredienser blandes med øvrige tørre ingredienser.

De våde ingredienser blandes og hældes sammen med de tørre.
Dejen røres godt - f.eks. med en god dejskraber.
Lad dejen hvile i omkring 5 minutter til den får konsistens som blød marcipan.
Form bollerne - der er dej til 20-22 boller.

Bages ved 160 grader (normalt bager jeg uden varmluft, men da bollerne fylder 2 bageplader, bager jeg med varmluft).
Bagetiden afhænger af ovnen; i min ovn får bollerne ca. 40 min.

Velbekomme!

3 kommentarer:

  1. Kære Jette Christensen,
    Jeg er flittig følger af din blog. Jeg er selv studerende og tænker derfor meget over hvordan, jeg bruger mine penge. Ville du anbefale disse boller til madpakken - eller LCHF-rugbrødet? I forhold til mæthed og prismæssigt :-)?
    Kh Cathrine Koefoed - www.cathrineyoga.dk

    SvarSlet
  2. Hvad er forskellen på Husk i grøn pakning, Husk i gul pakning eller Husk i brun pakning

    SvarSlet
    Svar
    1. Alle, du nævner, er psyllium loppefrøskaller.

      HUSK (den i grøn pakning) er hele frøskaller mens fiberHUSK (i gul pakke) er findelte/kværnede frøskaller.

      Hvis jeg i en opskrift angiver vægten, kan du erstatte den ene med den anden 1:1. Hvis jeg derimod har angivet i f.eks. spsk., dl. eller anden måleenhed, skal du beregne halvt mængde fiberHUSK i forhold til HUSK.

      Jeg køber efterhånden kun (eller oftest) HUSK, fordi min kaffekværn kan lave fiberHUSK så let som ingenting. Og så er det billigere.

      Håber, du kan bruge mit svar :-)

      Venlig hilsen Jette

      Slet

Når du har tastet din besked og indsendt den, kan den ikke ses her på siden, før den er læst af mig.

Hold øje med siden og få svar.

Mvh. Jette

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate