søndag den 24. november 2013

Choko-trøfler på pind - og Mozartkugler


Nu, hvor vi nærmer os julemåneden, skal der vel lidt gang i forberedelserne. Og kunne det være ret meget bedre end at starte med et hold trøfler, der (næsten) smager som ægte Mozartkugler? Nej vel...!

Jeg var så heldig at finde silikoneforme til slikkepinde i vores Lidl - så hvorfor ikke lave nogen af trøflerne til slikkepinde. Som tænkt, så gjort - og her ser I det lækre resultat. Nå, ja - OK - chokoladelaget er lidt tyndt, så næste gang, må jeg lige anstrenge mig lidt mere...

Man starter med at smelte en plade godt, mørk chokolade sammen med en spsk. kokosolie. Den smeltede chokolade skal bruges til overtrækschokolade. Ønsker man at trille Mozartkugler (det gjorde jeg ikke selv denne gang, men det kommer bestemt til at ske inden jul!!!), venter man med at lave overtrækschokoladen,  til man har gjort sin trøffelmasse klar, da den gerne må stå og stabilisere sig, før den trilles til kugler.

Ingredienser til trøffelmasse (til ca. 40 stk. "Mozartkugler"):

60 gr. kokosolie (med smag)
150 gr. tempereret flødeost (gerne 70% - eller original Philadelphia)
100 gr. smuttede mandler, groft hakket
70-75 gr. kokosrasp (alm. kokosmel)
2-3 spsk. RAW kakaopulver (dosér efter den intensitet i smagen, du ønsker)
4 spsk. Sukrin melis (evt. lidt mere, hvis man har en meget "sød tand")

Er man ikke rigtig til kokos, skifter man selvfølgelig kokosraspen ud med flere hakkede mandler - eller f.eks. macademianødder eller ristede, afskallede hasselnødder. Det giver også en mere "autentisk" smag, hvis det er Mozartkugler, man vil lave sig. Selv er jeg ret glad for smagen af kokos, så disse er selvfølgelig med kokosrasp. Kokosrasp suger mere, end mandler og nødder, så vælger du at skifte kokosraspen ud, så øg mængden af mandler/nødder lidt.
Kokosolien smeltes for svag varme i en egnet, lille gryde. Tag gryden fra varmen og lad kokosolien svale. Den skal bare være håndvarm eller let lun. Flødeosten - som gerne må være tempereret (tages ud af køleskabet en god halv time før brug) - røres sammen men kokosolien. Øvrige ingredienser tilsættes under omrøring. Tilsæt evt. ekstra Sukrin melis, indtil du er tilfreds med smagen.

Til Mozartkugler gøres chokoladeforme klar, trøffelkugler rulles eller formes med en teske, når massen er helt sval med en tilpas konsistens. Det hele går lettest, hvis kuglerne får en tur på frost, før de dyppes i overtrækschokoladen og lægges i chokoladeformene. Stilles straks i fryseren.

Til slikkepindene hældes overtrækschokolade i bunden af formene, Formene stilles i fryseren i ca. 15 min., før trøffelmassen fordeles ovenpå. Og til slut hældes den sidste overtrækschokolade over. Stilles tilbage i fryseren.

Så er der juleslik - eller Mozartkugler, om man vil - tages ud af fryseren 10-15 min. før servering - eller opbevares på køl.
Når en ny portion ser dagens lys - og det gør den som sagt FØR JUL - poster jeg selvfølgelig billeder af nogen forhåbentlig kuglerunde, tykt chokoladeovertrukne "Mozartkugler", så vi også kan få det visuelle indtryk på plads, for dagens eksperiment er ikke det aller-smukkeste, der kan frembringes, men smagen fejler bestemt ikke noget.
 Glædelig jul - og velbekomme.

Ingen kommentarer:

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate