mandag den 3. juni 2013

Fræk Panna Cotta med en snert af lakrids - LCHF style



En dag fik jeg lyst til et eksperimentere med den traditionelle Panna Cotta. Ikke at den traditionelle af slagsen ikke allerede er perfekt - også i en LCHF version - og denne hér er nok en smule utraditionel. Men smuk ser den da ud, når man anretter den lidt kreativt

Hovedbestanddelen i en Panna Cotta er i ordets forstand kogt fløde - og i min version er det ikke nogen undtagelse. Men at Chiafrø indgår er noget nyt og - tror jeg - hidtil uafprøvet. I kan nok ane de gelerede, sunde små bæster i glassene. Og de smager jo egentlig ikke af noget, så det er udelukkende for sundhedens skyld, at de har fået lov at komme med idag.

Ingredienser Chia-lakrids Panna Cotta:

1/2 liter piskefløde 38%
2 1/2 spsk Chiafrø
1 toppet tsk. lakridspulver (evt. mindre)
1/2 tsk. vanillepulver (evt. mere)
1 tsk. Stevia
1 1/2 blade husblas (brug 2 blade, hvis Chia udelades)

Pulveret røres først ud i en lille smule fløde - så er det nemme at røre det jævnt sammen.
Resten røres sammen - undtagen selvfølgelig husblas.
Stilles på køl i min. 5-8 timer.

Undlader man Chia-frøene, sparer man ventetiden og kan gå direkt til opkog af fløden!


Når Chiafrøene har fået tid på køl til at trække væske til sig og gelere, hældes massen i gryden (piskes lidt op eller hældes gennem en grovhullet si, da Chiafrøene gelerer på bunden i en tynd væske som fløde).
For at skåne Chia'en bedst muligt, varmes fløden op, så den kun lige akkurat er på kogepunktet.
Den udblødte husblas røres i, når fløden igen er kølet af et par minutter. Omrøres, indtil den så småt begynder at stivne og Chiafrøene ikke længere bundfælder sig.

Hældes på 4 glas, som stilles på køl nogen timer - eller gerne natten over.
Anrettes med noget syrligt, noget sødt og noget sprødt.

Forslag til topping (dette er, hvad jeg brugte i de 4 glas):

Karamelliserede solsikkekerner (lidt sødemiddel smeltes på panden med lidt smør, og kernerne ristes heri nogen minutter. Lægges i små klatter til afkøling på bagepapir.
Lidt friske hindbær
En anelse revet 85% chokolade
Mynteblade

Velbekomme


2 kommentarer:

Jette Daugaard Christensen sagde ...

Må lige tilføje, at 1/2 liter fløde giver nogen ret store portioner. I mindre glas kan den sagtens strække til 6-8 portioner!

Jette Daugaard Christensen sagde ...

I en juledessert, vil jeg nok undlade lakrids. Sukrinmelis kan erstatte Stevia.

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate