Jeg har taget afsæt i min opskrift på LCHF vandbakkelsesboller (fastelavnsboller), hvor dejen dog er mere fast og kan sættes på en plade. Det kan dejen til disse bagels ikke og skal derfor bages i forme.
Til de af jer, der ikke er glade for at bruge loppefrøskaller, må jeg nævne, at opskriften ikke er for jer, for denne opskrift er med fiberHUSK.
Opskriften, som indeholder henvisende reklamelinks, får du her:
LCHF søndagsbagels, 12 stk.:
4 æg str. L (brug 5 æg, hvis de er str. M/L)
80 gram saltet smør
2 dl vand
60 gr. mandelmel (reklamelink til køb her)
25 gr. fiberHUSK, den gule (reklalink til køb her)
15 gr. Sukrin melis (reklalink til køb her)
1 tsk. Xanthangum (reklalink til køb her)
½ tsk. salt
Bland de tørre ingredienser.
Slå æggene ud i en piskeskål og brug håndmikser til at piske æggene.
Kog imens vandet op med smør, indtil smørret er smeltet.
Pisk melbandingen i de godt piskede æg og hæld derefter det næsten kogende vand med det smeltede smør over dejen og pisk igen. Hold inde med piskningen, så snart dejen igen er er ensartet og let klistrende.
Hæld den varme/lune dej i en frostpose og klip et passende hul i posens ene hjørne, så du kan sprøjte dejen ud i formens huller.
Jeg bruger de skønne silikone platinium donutsforme fra Patisse. Jeg har købt mine hos Imerco, men jeg tror ikke, at Imerco forhandler dem i øjeblikket (reklamelink - fører dig desværre til nedlagt produktside).
Formene med bagelsdejen, som gerne må glattes med et par fugtede fingere eller med en lille silikone dejskraber (således at højden bliver ens hele vejen rundt på hver bagel), placeres på en kold bagerist og bages i en 175 grader forvarmet ovn med varmluftsfunktionen tændt. Bagetiden er ca. 25 minutter, og du skal undlade at åbne ovnlågen under bagningen.
De færdigbagte bagels hældes ud af formene og skal svale på en bagerist.
Disse bagels vil falde en anelse sammen men beholder stadig en lækker let of luftig krumme.
Serveres gerne til morgenmad en søndag morgen. Prøv dem også til brunch eller i madpakken.
Tip: Hvis du dypper disse bagels i smeltet smør og drysser dem med Sukrin, er vi ude i noget, som minder rigtigt meget om donuts! Superlækre - og næste gang måske med smeltet chokolade!
Husk: Du skal drikke rigeligt væske, når du spiser fiberholdigt mad.
Velbekomme!
2 kommentarer:
Hej Jette. Tak for dine lækre opskrifter, som gør livet på LCHF så meget skønnere. Jeg tænkte på, om jeg kan bruge Gaurgummi i steder for Xanthangum? Det købte jeg nemlig til småkager i julen. Mvh Anonym
Jeg vil tro, du kan bruge Guar. Det anbefales dog generelt at bruge Guar gum til "det kolde" - som f.eks. is kagecreme og dressinger - hvorimod xanthan gum er bedst i bagværk som dette.
I nogle opskrifter burger jeg citron, og er der syre - som f.eks. citron - i dejen, er det altid bedst at bruge guar.
Jeg synes, du skal prøve dig frem, men hvis du ikke får et lige så luftigt resultat som her, er det Xanthan, du skal have fat i.
Mvh. Jette
Send en kommentar