lørdag den 29. oktober 2016

Kødtærte serveret med stripetti spaghettisquash

Lowcarb kødtærte serveret med stripetti squash på CDJetteDCs LCHF

Hvad stiller man lige op med 1 kilo hakket halv og flæsk, når hverken frikadeller eller karbonader frister?
Tjah, en kødtærte kunne - og blev - svaret på netop dét spørgsmål, og resultatet blev faktisk ganske hæderligt.
Man kan selvfølgelig mene, hvad man vil, om spaghettisquash, men falder valget på stripetti squash, som er en krydsning mellem spaghettisquash og en anden vintersquash, nemlig delicata (også benævnt sweet potato squash), så vil de fleste finde, at den delikate smag og tekstur går i spænd med rigtig mange retter - også kødtærten her. Vintersquash er liberale i LCHF forstand. Til gengæld er de en god erstatning for både kartofler og pasta.

Kødtærte LCHF

Min opskrift på retten med kødtærte og stripetti får du her.Kødærte:

1000 gr. hakket kalv og flæsk
4 pakker baconskiver
2 løg
2 fed hvidløg (+ ekstra til flødeosten)
1 1/2 spsk. fast urteboullion fra Herbamare
2 æggehvider
2 store snackpeberfrugter
150 gr. flødeost
100 gr. græskarpuré naturel (opskriften finder du her)
Friskkværnet peber
Urtesalt
1 tsk. løgpulver
Glasering/pensling: Chilisauce (sukkerfri)

Stripetti spaghetti:

1/2-1 stripetti spaghettisquash
olie til pensling

Start med at forberede din stripetti squash. Den er ret hård og kan derfor være umulig at skære oven, men stik hul et par steder, hvor du senere vil skære den helt igennem på langs og giv den op imod 10 minutter i mikrobølgeovnen ved høj effekt, så er den forholdsvis nem at skære i bagefter. Skulle jeg give endnu et tip, så forsøg med en mindre kniv. Det er ikke nødvendigvis den store kokke- eller slagterkniv, der er bedst at arbejde med her!
Når squashen - som jo i realiteten er et græskar - er skåret igennem, fjernes de inderste trævler og græskarkerner. Stripettien pensles med olie indeni og på skærefladen og lægges f.eks. på en bageplade eller ovnfast fad, som stilkes i ovnen ved 175 grader, som også er tilberedningstemperaturen for kødtærten.

Blend (brug evt. minihakker) løg, hvidløg og fast boullion.
Rør en fars af hakkekød, de blendede løg, hvidløg og urteboullion og friskkværnet peber. Når den virker sej, røres æggehviderne i, og der røres igen, indtil farsen er lind og glat.

Lad farsen hvile, imens baconskiverne lægges i tærteformen, enten strålende ud fra midten eller - som her - flettet. Gem et par skiver, så tærten også kan blive dækket helt af bacon ovenpå.
Fordel farsen jævnt på baconbunden i tærteformen.

Rør flødeost med græskarpuré, urtesalt, løgpulver, hvidløg og friskkværnet peber sammen og fordel den ovenpå farsen og læg skårne stykker af snackpeberfrugter ovenpå. Har du en håndfuld revet Cheddarost, så drys gerne den på også.
Luk kødtærten med med den bacon, der er om tærten og de resterende skiver.
Pensl med chilisauce og steg tærten i ovnen ved 175 grader i omkring 45 minutter, før stegeskyen hældes fra (gem den - den kan du sagtens finde anvendelse for i f.eks. en græskarsuppe).Tjek, om spaghettisquashen er mør og tag den evt. ud af ovnen og lad den hvile, indtil farsbrødet er klar.

Kødtærtens bacon pensles igen med chilisauce, og tærten sættes tilbage i ovnen og får yderligere ca. 10-15 mon, Brug evt. ovnens grillfunktion de sidste minutter, hvis du vil have helt sprødt bacon øverst på tærten.

Serveres med spaghettisquash, som sagtens kan komme på bordet i "egen emballage", da skallen er forholdsvis hård.

Læg en stor gaffel og en ske ved spaghettisquashen, så hver især kan skrabe sig en portion spaghettisquash ud.

Server også gerne dampet broccoli og måske en grøn salat til.

Her har jeg valgt også at lave bearnaisesauce til.


Velbekomme!

Ingen kommentarer:

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate