mandag den 28. marts 2016

Bløde, fluffy vafler med kanel eller kardemomme

CDJetteDCs LCHF

I en periode har jeg været mindre synlig på de sociale medier - i hvert fald i den store LCHF gruppe på Facebook. Nu har jeg efter 3-4 mdrs fravær meldt mig ind i gruppen igen - primært for at lade mig inspirere af andres lowcarb idéer til den daglige madlavning men naturligvis også for at dele nogle af mine egne erfaringer med gruppen.
Idag lod jeg mig friste til at afprøve en opskrift på vafler. Umiddelbart er jeg ikke ovenud begejstret, fordi jeg synes, at vafler skal være sprøde, men de smager fint - især med lidt cremefraiche, friske bær og Fibersirup Gold til.

Skulle jeg beskrive smagen og konsistensen nærmere, er vi ude i en form for oopsies eller amerikanske pandekager - bare bagt i vaffeljern! Mind mig endelig om at afprøve opskriften/dejen som tykke pandekager, for det er jeg 100% overbevist om, at den egner sig til!

Hvis du vil lave sprøde, belgiske vafler, kan du kigge forbi én af mine andre opskrifter her (klik).

Jeg minder om, at opskriften indeholder affiliatelinks. Hvis du vil vide mere om affiliatelinks, kan du læse mere nederst i indslaget *)
Opskriften, som jeg (næsten) fulgte, kan ses her.

Jeg valgte at skalere opskriften og fik 4 vafler i mit Tefal Snack Collection multijern (køb på tilbud her, men du skal vist være hurtig). med vaffelpladerne i.

I opskriften indgår Johannesbrødkernemel, som i anskaffelse umiddelbart er en dyr ingrediens, men sådan en pose holder like-forever. Min har jeg haft i mere end et år, og posen er end ikke halvtom endnu, så johannesbrødkernemel - også kendt under E410 - er drøj i brug. Oftest bruger jeg den (eller chiamel) til at jævne saucer med, men her indgår den altså i en vaffelopskrift, og min umiddelbare vurdering er, at den ikke gør vaflerne sprødere, end de ville være uden, så prøv evt. at undlade den.

Bløde, fluffy vafler med kanel eller kardemomme:

3 æg
100 gr. flødeost naturel
1 spsk. Sukrin+
2 tsk. Johannesbrødkernemel
2 tsk. FiberHUSK
1 tsk. bagepulver
1 tsk. ægte kanel eller kardemomme (eller undlad smagsgiver)
Evt. lidt vanillepulver

Alle tørre ingredienser blandes.
Æggene piskes godt, hvorefter flødeosten forsigtigt piskes i og dernæst de blandede, tørre ingredienser.
Lad dejen hvile, mens vaffeljernet varmes op. Jeg smurte vaffeljernet med smagsneutral kokosolie til første pladefuld men undlod at gøre det til de følgende 3 pladefulde, og de hang ikke i.

Som nævnt ovenfor, er jeg sikker på, at opskriften egner sig fortrinligt til amerikanske pandekager, og jeg skal nok vise jer, hvordan de bliver, når jeg har afprøvet idéen.

Velbekomme!

Opskriften er på CDJetteDCs LCHF

*) Opskriften indeholder affiliatelinks, som - ved klik - fører til webshops, bloggen har indgået en aftale med. Vælger du at købe varer via et link, der fører til webshops, udløser det et mindre provisionsbeløb. For den støtte, du derved yder min blog, takker jeg. Stærstedelen af provisionsbeløbet går til indkøb af ingredienser til brug for eksperimenter i lowcarb køkkenet, og jeg håber, at eksperimenterne, der fører til nye og afprøvede opskrifter er til glæde og gavn for mine læsere.

Husk, at du også kan følge bloggen på: https://www.facebook.com/JetteDCs/

Ingen kommentarer:

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate