lørdag den 17. oktober 2015

Frokostboller med chiamel


Måske ville det være en tilsnigelse at kalde disse boller for chiamelsboller, for de indeholder mere pofiber end chiamel, så nu kommer de til at gå under navnet "Frokostboller med chiamel".
Kombinationen af chiamel, pofiber og affedtet nøddemel giver disse boller en fin nøddesmag, en sprød krumme (nybagt) og en midte med et strejf af syrlighed og en let fugtig struktur, næsten som et friskt, kernefrit rugbrød. Er du mere til brøderstatninger med frø og kerner, kan du sagtens tilsætte et par håndfulde af dem sammen med de øvrige tørre ingredienser.

Opskriften indeholder affiliatelinks. Det betyder, at de links, der er til produkterne vil udløse en lille provision til bloggen, hvis et klik fører til en handel. Prisen på produktet på webshoppen er den samme for dig, uanset om du vælger at købe fra den pågældende webshop på anden vis eller via et klik her fra siden.

Chiamelsboller eller frokostboller med chiamel på CDJetteDCs LCHF
Frokostboller med chiamel, 7-8 stk.:

50 gr. (ca. 2 1/2 dl.) Pofiber
40 gr. (ca. 1 dl.) fedtreduceret chiamel
2 1/2 spsk. HUSK loppefrøskaller
2-3 spsk. fedtreduceret hasselnøddemel eller mandelmel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. urtesalt
4 æg str. M/L
1 dl. fløde 38%
50 gr. smør
1/2 dl. vand
Saften af en lille 1/2 citron

Alle tørre ingredienser blandes sammen i en skål. Hold dog knap 1 dl. pofiber tilbage.
Kog fløde, vand, citronsaft og smør op, imens du rører æggene i melblandingen.
Den varme væske hældes over den klistrede masse, og der piskes godt, indtil dejen er lind og tykner lidt. Med hænderne æltes dejen nu sammen i skålen med det sidste pofiber.
Hænderne fugtes, før du med dem former 7-8 boller. De bliver ikke større under bagningen, så jeg synes det er synd at lave mere end maks. 8 boller af dejen.
Stil bollerne på en bagepapirsbeklædt bageplade eller på pizzamåtten fra Lékué *),
Giv bollerne et drys sesamfrø eller blå birkes.
Frokostbollerne bages i ca. 40 minutter ved 160 graders varmluft.


Serveres gerne lune, mens skorpen stadig er lidt sprød - eller halveres og lunes i brødristeren. Giv f.eks. smør, ost og lidt grønt til.
Bollerne er også egnede som madbrød som erstatning for flûtes.


Velbekomme!

*) Pizamåtten fra Lékué er her vist med et andet brød. Alle mine øvrige brødopskrifter finder du nemmest via opskriftsregisteret.


1 kommentar:

Aase sagde ...

Jeg har lige bagt disse boller. Det er noget af det bedste brød, jeg har bagt. De smager nemlig ikke af ost, som mange andre brød gør.
Jeg er blevet godt træt af ostebd/ boller.

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate