lørdag den 21. februar 2015

Farseret svinemørbrad med baconflet


Lad mig sige det lige ud - jeg har aldrig før anvendt fennikelfrø i min madlavning. Fennikel er en skøn grøntsag, men først idag har jeg opdaget, hvor delikat en smag selve krydderiet - de tørrede frø -  leverer til farsen her. Fennikelfrø er fra idag flyttet ind på min krydderihylde. Basta BUM!
Hvis I ikke kender fennikel, kan den vel bedst beskrives med ordene "let lakridsagtig og mild, lidt som anis". Jeg bruger den bla.a. sammen med jordskokker i denne opskrift (klik). Smagen af frøene - eller udtræk heraf (som te) har jeg set beskrevet som smagen af "Kongen af Danmark"-bolcher. Jeg har til gode at lave te af frøene, men det skal bestemt prøves!

Men nu til farsbrødet!  Til opskriften har jeg fundet min inspiration på Hjemmet.dk (du kan se den oprindelige opskrift her). Min let modererede version kommer her:

Farseret svinemørbrad med baconflet:

1 svinemørbrad (ca. 500 g. i afpudset stand)
500 gr. hakket kalv og flæsk
500 gr. bacon i skiver
1 æg
1 stk (lille) hakket løg
1 tsk. løgpulver
1 tsk. pulveriserede
fennikelfrø (kan fås i supermarkedet - eller her)
1 tsk. citrongræs pulver (kan købes her)
1 tsk. Herbamare (spicy) urtesalt (kan købes her)
1 drys friskrevet peber
2 spsk. Pofiber (kan bl.a. købes her) - (eller bher)
Evt. salt og peber samt smør (gerne klaret smør) til bruning af mørbrad

Den oprindelige opskrift foreslår, at den afpudsede svinemørbrad krydres let med salt og peber og brunes i smør på panden og at lade  den køle af, imens fars og baconfletværket forberedes.
Det behøves egentlig ikke - mørbraden kan sagtens rulles ind i fars og bacon i fersk stand. Hvis du vælger sidstnævnte, skal farsbrødet stege lidt længere i ovnen (knap en time).

Krydderierne blandes. Jeg har ikke kunnet finde kværnet fennikel i dagligvarehandelen og har derfor valgt at bruge Bamix'ens lille processor (kan købes her) med pulverdisc (kan købes her) til at pulverisere fennikelfrø med. Se også billedet til venstre.
En kaffekværn (som den, der kan købes her) kan også anvendes. Eller måske har du en morter, du kan bruge til formålet.

Krydderier, hakket løg, Pofiber og æg blandes godt med hakkekødet. Lad farsen hvile, mens baconfletværket gøres klar.

På et stykke bagepapir laves et rektangulært fletværk af baconskiverne - i en størrelse, der vil kunne række til omvikling af farsbrødet.

Fordel farsen på det flettede bacon således at kødet ikke kommer helt ud til kanten (det rækker det nu heller ikke til). Du kan se her (Bacon Explosion), hvordan jeg gør.
Læg den afkølede (eller ferske) mørbrad på farsen og rul - ved hjælp at bagepapiret - fars- og bacon-fletstykket tæt om mørbraden til et fint farsbrød former sig.

Læg farsbrødet - med baconsammenføjningen  nedad - i et smurt, ovnfast fad og steg farsbrødet i en 200 grader forvarmet ovn (med varmluft) i ca. 45 min., eller til det har opnået en kernetemperatur på 62-65 grader. Som nævnt ovenfor, beregnes lidt længere stegetid, hvis mørbraden ikke brunes først.

Dette skønne farsbrød serveres f.eks - som her - med bearnaisesauce, en lille, grøn salat og bønnefritter (som idag har fået selskab i Actifry'en (købes her) af pølser i skiver, fordi de "skulle" anvendes, men ellers laver jeg normalt bønnefritter med bacon).

Velbekomme!

Dette indlæg indeholder affiliatelinks.

1 kommentar:

Maria sagde ...

Meget lækker ret og du fik lige gjort mig lækkersulten.
Skønt med fennikelfrø, bruger vi også til en del mad, det fremhæver smagen.
God dag fra Maria

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate