lørdag den 28. december 2013

Trøfler alá Mozartkugler - 2. variant

I en tidligere udgave af mine "Mozartkugler" (trøfler på pind) består trøffelmassen af bl.a. kokos. Da ikke alle er så glade for kokos, har jeg ændret lidt i opskriften og disse delikate og cremede trøffelkugler, alá "Mozartkugler", er nu en realitet - sukkerfrie og med et forholdsvis lavt kulhydratindhold.

De egner sig fortrinligt som den lille treat, der kan ledsage et glas champagne nytårsaften (hvis man tillader sig at skåle nytåret ind i champagne)...!

...Og så ér de da skønne til en god kop kaffe en helt almindelig hverdag, hvis man synes. Men tag dig i agt - de er stærkt vanedannende...!!!


Ingredienser til trøffelmasse (til ca. 40-45 stk. "Mozartkugler"):

60 gr. kokosolie (jeg foretrækker den med smag)
150 gr. tempereret flødeost (gerne 70% - eller original Philadelphia)
200 gr. smuttede mandler, groft hakket
3 tsk RAW Lucuma pulver
4 spsk Sukrin Gold (kværnes til pulver i kaffekværn)
10 dråber Stevia Sweet Drops, English Toffee (kan købes her - klik her eller her (hvor der vist er fri fragt på ordrer over 100 kr.)


Ingredienser til overtræk:

100-120 gr. Mørk chokolade (jeg foretrækker 85% med lavt kulhydratindhold)
1 tsk. kokosolie
Smuttede, hakkede mandler
- eller ristede hasselnøddeflager
- eller kokosrasp
- eller et drys af frysetørret hindbær etc.

Tips: Jeg bruger Lucuma - også kaldet inkaernes guld - som giver en delikat sød smag. Lucuma pulver kan bl.a. købes her: Viivaa.dk - eller her (Lowcarbstore.dk).
Steviadråberne har jeg købt hos Lowcarbstore.dk - (klik her for evt. at se alle varianterne). Det er et forholdsvis nyt produkt i markedet, og har man ikke disse 2 ingredienser, kan de erstattes af mere Sukrin. Smagen vil dog ikke blive helt den samme men stadig give et fint resultat. 
NB: Hvis du alligevel smutter forbi Lowcarbstores side, kan du evt. også deltage i konkurrencen om at vinde en lille low carb startpakke. Du kan deltage via linket her (klik).

Fremgangsmåde: Kokosolien smeltes for svag varme i en egnet, lille gryde. Tag gryden fra varmen og lad kokosolien svale. Den skal bare være håndvarm eller let lun. Flødeosten - som gerne må være tempereret (tages ud af køleskabet en god halv time før brug) - røres sammen men kokosolien. Øvrige ingredienser tilsættes under omrøring. Tilsæt evt. ekstra sødemiddel, indtil du er tilfreds med smagen.
Trøffelmassen stilles på køl min. en halv time, før den er klar til at blive trillet til runde kugler. De bliver perfekt glatte og fine, når de trilles i håndfladen, og kokosolien kommer i berøring med varmen fra hænderne.

For bedre at nemme arbejdet med den smeltede chokolade, lægges trøffelkuglerne på frost i ca. en halv time.

Kuglerne dyppes i den smeltede chokolade, der er tilsat en tsk. kokosolie og trilles i hakkede mandler eller anden pynt.


Opbevares på køl - eller på frost hvis holdbarheden skal forlænges. Tages da ud af fryseren 10-15 min. før servering.

Mums da, de er GODE...!!!

Indlæg indeholder affiliatelinks.

Ingen kommentarer:

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate