Vælger du at hælde dejen i f.eks. muffinforme og bage dem i ovnen istedet, beregnes lidt længere bagetid.
Når du køber alm. kokosmel, så kig på ernæringsindholdet. Du kan godt finde kokosrasp med lavt kulhydratindhold. Den viste indeholder 6,5 gr./100gr. |
Dét skal du bruge til muffins:
70 gr. smør
70 gr. 85% mørk chokolade
1 tsk. vanillepulver
Ca. 3 spsk. kokosrasp (alm. kokosmel)
1 spsk. kokosfiber
1 god spsk. affedtet mandelmel
1/2 tsk. bagepulver (kan evt. udelades - æggene sørger også for hævning)
1 tsk. Sukrin+ (købes her)
2 æg, str. m.
Forslag til frosting:
70-80 gr. flødeost
2 spsk. piskefløde, min. 38%
1 tsk. vanillepulver
1 tsk. engelsk lakridspulver
1 tsk. Sukrin+ (købes her)
2 spsk. kokosrasp (alm. kokosmel)
1 spsk. affedtet mandelmel
Smør og mørk chokolade smeltes for svag varme - kan evt. gøres i mikroovnen - selv foretrækker jeg at gøre det i en gryde. De tørre ingredienser røres i den lune chokolademasse. Æggene slås i (chokolademassen må ikke være for varm) og der røres igen - denne gang kraftigt, men gerne bare med en ske. Massen stivner en smule, mens der røres, og så er dejen klar til straks at blive fordelt i 2 store krus, som kan gå i microovnen.
Ønskes mindre muffins, er der dej til 4 stk.
Prøvesmagning/vurdering: for en ikke LCHF-spisende, kan
chokoladesmagen forekomme ret kraftig - men er man vant til en
god, mørk chokolade og værdsætter den, vil disse kager også
falde i god smag - forudsat at kokos også er en yndet spise.
Frostingen må også gerne stå på køl og trække, inden den anvendes, så jeg laver den som regel, mens kagerne står til afkøling og smører den først på lige inden servering. Pynt evt. med frysetørret hindbær.
Da 1 hel kage er en "stor mundfuld" halverer jeg kagerne og får således 4 lækre muffins:
Velbekomme!
2 kommentarer:
Genialt med sådan en microovnenkage så er der jo kage på nul komma fem til de som skulle blive brødflove (-:
De ser rigtig gode ud. Hvor lang skal de have i en almindelig ovn mon?
Send en kommentar