mandag den 23. juli 2018
Tomatsalat med rødløg og mozzarella
Hip hurra, dét min fødselsdag - dem sku' man ha' nogen flere af. I hvert fald skønne dage med familien. Elsker, når vi er samlet til god mad, og især når vejret tillader, at vi kan spise på terassen under åben himmel.
Det er tilmed den mest vidunderlige årstid, når det er sæson for frilandstomater, og iår, hvor vi indtil videre er nået op på 50 sommerdage imod sølle 13 sommerdage sidste år, så går det altså stærkt med modningen af tomaterne. Samtidig må man sige, at det kræver sit at følge med med vandingen. Heldigvis står mine tomatplanter i en kapillærkasse, så det er begrænset, hvor meget tid, det kræver at få vandet - især når man har en vandslange :-)
Vi skal selvfølgelig have tomatsalat til grillmiddagen i aften, når familien er samlet. Selv de, der normalt ikke spiser tomater, tager for sig af min tomatsalat. Det er da en win-wininner!
Etiketter:
balsamico,
basilikum,
Cocktailtomater,
frisk mozzarella,
græsk inspireret,
hvidløg,
hvidvinseddike,
italiensk inspireret,
olivenolie,
oregano,
rødløg,
Salat,
sherrytomater,
sommermad,
tilbehør,
tomat
Fiberrigt kernebrød med hytteost og chiafrø aka Supermandens
Det er ikke så ofte, jeg bager mig et brød, men når jeg gør, skal det helst være ét med frø og kerner, så der for det første er lidt at tygge i og for det andet bliver lidt for maven at arbejde med. Fibre er vigtige - og dette brød smager næsten som almindeligt rugbrød, så det skal bestemt bages igen. Næste gang bliver måske allerede i løbet af den kommende uge, hvis jeg skal have mig et brød med på min kommende ferie.
Beklager, at jeg ikke har taget fotos af brødet i dets fulde størrelse og i nybagt stand. Det viste (knapt et kvart brød) er en uges tid gammelt (opbevaret på køl) og er stadig friskt og smager skønt.
Inspiration til denne opskrift har jeg hentet fra Supermandens Kernebrød af Iben Louise Kiilerich. Ibens opskrift ligger på Evernote og kan evt. ses her. Jeg har halveret og ellers kun ændret en anelse (men også kun en anelse) i opskriften, og her kommer min version:
Etiketter:
brød,
brøderstatning,
chiafrø,
frokost,
græskarkerner,
HUSK frøskaller,
hytteost,
hørfrø,
julefrokost,
lagereddike,
mandler,
pofiber,
påskefrokost,
sesamfrø,
solsikkefrø,
Æg
lørdag den 7. juli 2018
Salviepesto - og lidt snyd med basilikum
Til aften skal vi have grillet kylling, og egentlig var det min hensigt at lave kyllingesaltimbocca, men så fik jeg plukket salviebladene og opdagede, at min lille basilikumplante trængte til at blive høstet, og så opstod idéen til denne pesto altså.
Yep - således gik det til, at vi nu skal have pestomarineret, grillet kylling. Vi kunne også bare have spist pesto til, for i virkeligheden synes jeg, pestoen kommer mest til sin ret, når den ikke udsættes for varme ved tilberedning.
Du kan selvfølgelig lave din pesto uden basilikum - i denne er halvdelen af sa salviebladene som sagt skiftet ud med friskhøstet basilikum. Og ved I have? Det er sundt for min basilikum at blive barberet - så kommer der nye, friske skud til tomatsalaten, vi skal have snart, da mine tomatplanter (frilands) allerede kaster pænt mange tomater af sig.
Lad os springe ud i opskriften med det samme - den kommer her...
Mandelkiks med timian og oregano
Mangler du en go' opskrift på sprøde, lowcarb kiks, så kig med her, for disse mandelkiks sidder lige i skabet, smager fantastisk, er forholdsvis billige og nemme at lave og blive dejligt sprøde.
Inspirationen til disse kiks har jeg fundet hos den norske blogger Sprudlendesunn. Jeg har ikke ændret det store i opskriften, og hvis du gerne vil se mere fra denne bloggers hånd, så klik på linket ovenfor.
Inspirationen til disse kiks har jeg fundet hos den norske blogger Sprudlendesunn. Jeg har ikke ændret det store i opskriften, og hvis du gerne vil se mere fra denne bloggers hånd, så klik på linket ovenfor.
lørdag den 10. marts 2018
Stromboli fatheadkringle til kaffen
Jeg har tidligere her på siden vist, hvordan man f.eks. kan bruge en slags fatheaddej til napoleonshatte og til wienerbrød som f.eks. appleroses.
Etiketter:
fathead,
fathead dej,
flødeost,
frisk mozzarella,
hasselnødder,
kage,
kokosfibre,
mandelessens,
mandelmel,
mandler,
mørk chokolade,
pofiber,
Royal Icing,
smør,
stromboli,
strombolidej,
Sukrin melis,
Æg
søndag den 4. marts 2018
Lette og luftige LCHF søndagsbagels
Jeg har taget afsæt i min opskrift på LCHF vandbakkelsesboller (fastelavnsboller), hvor dejen dog er mere fast og kan sættes på en plade. Det kan dejen til disse bagels ikke og skal derfor bages i forme.
Til de af jer, der ikke er glade for at bruge loppefrøskaller, må jeg nævne, at opskriften ikke er for jer, for denne opskrift er med fiberHUSK.
lørdag den 17. februar 2018
Nybagte burgerboller med sesammel og hørfrømel
Idag fristede det med hjemmelavede burgere, og uden burgerboller i fryseren, går den leg jo ikke (altså, jo - man kan selvfølgelig godt spise f.eks. portobelloburgere, vaffelburgere eller bruge salatblade eller spidskålsblade som brød, men idag skulle vi altså have burgere med burgerboller, basta..bum!).
Derfor måtte jeg røre en hurtig lowcarb dej sammen, så jeg kunne få bagt mig et hold burgerboller.
Jeg kan naturligvis ikke sætte hele 2 pladefulde burgerboller til livs på én gang - ja, faktisk kan jeg kun spise en enkelt nybagt burgerbolle med fyld - så derfor ryger de fleste af bollerne i fryseren, så jeg har til de næste mange gange, vi skal bygge burgere, eller jeg bare får lyst til brød.
Bollerne egner sig f.eks. også fint som madpakkeboller eller morgenbrød... Og husk, at de - ud over at være uden mel fra korn - også er sukker- og glutenfrie.
Opskriften på burgerbollerne finder du herhunder, og hvis du synes, at 12 burgerboller er for mange at bage på én gange, kan du evt. skalere ingredienserne, således at du kun bager 1 pladefuld, dvs. 6 bugerboller.
Etiketter:
boller,
brød,
brøderstatning,
burger,
burgerboller,
HUSK frøskaller,
hvidvinseddike,
hørfrømel,
kokosfibre,
madpakke,
Morgenmad,
nigellafrø,
sesamfrø,
sesammel,
æblecidereddike,
Æg,
æggehvide
lørdag den 27. januar 2018
Aioli lavet med bagt hvidløg
Uha, jeg har købt for mange hvidløg. En hel ranke, faktisk. Eller har jeg nu også forkøbt mig i hvidløg? Well...Måske får jeg dem alligevel brugt, for idéerne til, hvad jeg kan bruge dem til, står jo nærmest i kø. Den første af idéerne fik jeg idag afprøvet, hvilket resulterede i den allerskønneste aioli med bagt hvidløg. Ja, du læste rigtigt - den er lavet med bagte hvidløgsfed.
De bagte hvidløgsfed giver en helt anden og ganske mild aioli, som er SÅ perfekt til alt kød, såvel som dressing til salaten og naturligvis også som dip til grøntsagerne.
Mangler du ellers en god idé til, hvordan du kan bruge bagte hvidløg til dressinger, skulle du måske også kigge nærmere på denne hvidløgsdressing.
... og kigger du forbi, så finder du samtidig opskriften på den lækreste spidskålssalat.
Nuvel...Her får du opskriften på min aioli med bagt hvidløg - og husk, at den sagtens kan holde sig på køl i op til 14 dage.
lørdag den 6. januar 2018
Et godt glas æggelatte og en go' historie
De, der kender mig eller har fulgt mig her på bloggen fra dens opstart, vil vide, at LCHF har været min livsstil i godt 2 1/2 år, og først nu er jeg kommet til min første æggelatte!
Say what? Kan det VIRKELIG passe? Yes, believe it or not, den er god nok - jeg har i sandhed ikke kunnet få mig selv til at drikke kaffe med æg. Og trods min søde venindes talrige forsøg på at overtale mig til at prøve, er det aldrig blevet til noget - før nu, forstås.
Se lige en gang hvor indbydende Tinas æggelatte ser ud med dens cremede og fløjsbløde skum på toppen - What's not to like?!
Opskriften i dens enkelthed kommer her.
Cremet fetadip eller White Cheese creamy dip
Uha, den er go', denne cremede fetadip, og hvor har vi i grunden nydt sådan en omgang dip til mange familiemiddage og tilsyneladende uden at jeg har fået lagt opskriften ind her på blogsiden, så flere af jer har kunnet få glæde af den. Nu er den her endelig, og den kræver ikke den store introduktion, men jeg vil dog nævne, at jeg ikke anvender græsk Feta men Danish White Cheese (Mediterranean Style), når jeg laver denne dip. Feta er et oprindelsesbeskyttet produktnavn, og der hvor jeg handler, har den græske Feta ikke en fremtrædende plads i køledisken, så det er den danske ost, der havner i min indkøbskurv.
Opskriften kommer her - og den må du ikke snyde dig selv for at afprøve.
Opskriften kommer her - og den må du ikke snyde dig selv for at afprøve.
Abonner på:
Opslag (Atom)