onsdag den 20. april 2016

6 stk. varme hvedeknopper

Opskrift på varme hvedeknopper på CDJetteDCs LCHF

En 6 stks pose med hvedeknopper kan man naturligvis købe hos bageren eller i supermarkedet op til St. Bededag, men når man spiser lowcarb, vælges hvedebrødet fra. Derfor har jeg leget lidt med en opskrift til 6 stk. hjemmebagte hvedeknopper. Leget meget faktisk, for selv om du kan finde en anden opskrift på varme hveder (se evt. opskrift på risteboller) på mine sider, så har jeg valgt at udvikle en ny opskrift, og jeg må indrømme, at det har taget mig en del forsøg denne gang.

lørdag den 16. april 2016

Så godt som koldthævede flûtes | LCHF baguettes

Opskrift på gluten- og melfrie flûtes på CDJetteDCs LCHF - de bedste lowcarb flutes


Det er nok en tilsnigelse at benævne disse flûtes som koldthævede, for det er ikke en reel mulighed at lave koldthævede brød, når vi har med en dej at gøre, der hverken indeholder gær eller anden hævemiddel, men ved et tilfælde (forglemmelse ikke at forvarme ovnen), blev de sat i en kold ovn. Måske opnåede mine flûtes derved en skorpe, der - i nybagt stand - er en kende mere sprød, end den ellers ville være. Døm selv, når du har bagt dem. Opskriften får du her, og den skiller sig ikke væsentlig ud fra den populære opskrift på græskarkerneboller, for det er den, jeg har taget udgangspunkt i.

Du bedes bemærke, at opskriften indeholder affiliatelinks til webshops, med hvem jeg samarbejder. Køber du varer via disse links, tilfalder et mindre provisionsbeløb bloggen. Priserne på varerne er den samme for dig, men du har støttet mit arbejde med udvikling af nye lowcarb opskrifter.
Webshoppen har gode tilbud lige nu.

Glutenfri brød | flutes helt uden mel på CDJetteDCs LCHF, find opskriften her

onsdag den 13. april 2016

Prosciuttotærte og skinkeruller med proteinpasta



Er du medlem af facebookgruppen LCHF Happy Food, har du nok allerede set, at jeg har flashet denne überlækre skinkerulletærte. Foodporn..., tjah... - det kan man vel godt kalde det, selv om jeg ikke er vokset op med udtrykket "foodporn", men man må jo følge med tiden og sprogets udvikling.

Jeg tør godt love, at du bliver glad i låget, når du smager disse skinkeruller, og har du inviteret gæster, så kan du servere den fineste tærte, der faktisk ikke tager særlig lang tid at lave, så spring du bare ud i "projekt skinkerulletærte" - den er nemmere at lave, end du tror. Proteinpastaen tager 5 minutter at røre sammen og er bagt 10 minutter senere, og så er du jo godt på vej, for - som man siger: Godt begyndt er halvt fuldendt!

søndag den 10. april 2016

MADPLAN uge 15 - 2016

Madplan

Efter en periode med stilstand i flowet af madplaner, kommer her igen lidt inspiration til den kommende uges madlavning.
Udeblivelsen af mine ugentlige madplaner skyldes som sådan ikke, at jeg har gået og spildt tiden, men batterierne har været halvlade - bl.a. på grund af ekstra travlhed på jobbet. Det er heldigvis ikke alt, der går op i arbejde, og i påsken nåede vi et dejligt smut til Paris, som gav fornyet energi, for hvor var vi da bare heldige med vejret. Påsken faldt jo forholdsvis tidligt, og i min have er det altså først nu, at påskeliljerne lyser op, men i Paris var foråret en anelse længere fremme.
De lidt lysere aftener betyder også mere tid udenfor i haven, når vejret tillader det. Weberen har vi endnu ikke kørt frem, men det er også en fejl, og fejlen retter vi op på med madplanen, for nu skal der altså grilles igen, og det bliver på tirsdag, vi indleder sæsonen.

MANDAG: Vi starter ugen ud med kylling i klassisk karrysauce, og til den skal vi have eggfried cauliflower rice og dampet broccoli.

TIRSDAG: Vi ska' grille, ska' vi - og det bliver Beer Can Bacon Burgers, der skal på risten. I tilfælde af regn, kan de også laves i ovnen! Skulle sulten efter indtagelsen af en sådan fyldig bøf stadig plage os, så får vi en ristet pølse... Men jeg kan faktisk ikke forestille mig, at vi kan klemme den ned, for bøfferne mætter altså virkeligt meget, og mon ikke vi skal have lidt salat til bøffen også? I think so! Til salaten skal vi selvfølgelig have noget af den ramsløgspesto, jeg lavede tidligere på ugen.

ONSDAG: Inspireret af Wendy Jeans skinkeruller (du skal være medlem af facebookgruppen Happy Food for at kunne se opslaget), kommer onsdagens aftensmad til at bestå af en pladefuld proteinpasta rullet om skiver af skinke, ramsløgsmayo og revet ost. Rullen skæres i passende skiver, der lægges fladt på bagepladen (eller i minipizza bageplader) og bages i få minutter, så osten lige akkurat smelter og binder sneglene sammen.
Som tilbehør til skinkesneglene skal vi have en skålfuld broccolisalat med bacon.
Det er oplagt, at eventuelle rester bruges som madpakke.

TORSDAG: Om torsdagen kan vi sjældent nå at spise sammen, og det bedste er at få lavet noget, så der er rester, som vores datter enten kan spise koldt anrettet lidt senere eller kan varme i mikroovnen, når hun kommer hjem fra dans. Nogen gange kører vi "rugbrødsaften".
Til denne torsdag har jeg forestillet mig, at vi kunne bestille take-away tapas fra kantinen på mit arbejde. Det ser superlækkert ud, og I skal nok få lov at kigge med på torsdag, hvis I vil. I skal bare være medlem af facebookgruppen Happy Food, for det er her, jeg smider lidt billeder i ny og næ, og ikke alle billeder rammer bloggen her.
Jeg synes forresten også lige, I skal se, hvordan det ser ud, når der serveres tapas til en større forsamling, for vi fik nemlig tapas igår til en lille kusines 1. kommunion. Tapasanretningerne her blev hentet hos Aarhus Muskihus (Turbinehallen leverer maden til Århus Musikhus).


FREDAG: Vi laver en grydefuld Bacon Cheeseburger Soup. De krydderurter, der har overlevet den milde vinter, er ved at komme til hægterne igen og får lov at levere det grønne drys til suppen. Vi plejer ikke at få brød til, men hvis jeg nu bager en pladefuld græskarkerneboller til weekenden, kunne jeg nok godt finde på at spise en bolle til suppen!

LØRDAG: Jeg mistede i februar min dejlige far, og på lørdag er tiden kommet til urnenedsættelsen, og i den anledning er den nære familie samlet. Vi bliver selvfølgelig og spiser sammen med min mor om aftenen. Maden laver vi selv, og jeg tror jeg medbringer en masse ramsløgsblade, så vi i kan bruge dem i madlavningen. Den fyldte mørbrad, jeg lavede i tirsdags, kan helt afgjort godt tåle en gentagelse, og Ricottaen ér indkøbt og kommer med, for den indgår også i opskriften, og jeg føler mig ikke sikker på, at den lokale købmand har Ricotta i varesortimentet.
Hvis I vil have opskriften på svinemørbrad med Ricotta og ramsløg, så følg med på bloggen - den  kommer i løbet af ugen!

SØNDAG: Mon ikke en lun blomkålssalat vil passe godt til en karbonade? Du kan se her, hvordan jeg laver paneringsblandingen til karbonaderne.

Rigtig god lowcarb uge derude - nyd foråret!


tirsdag den 5. april 2016

Hasselback kyllingebrystfilet i baconsvøb


CDJetteDCs Hasselback kylling


Jeg ville ønske, at påfundet var mit, men jeg kan desværre ikke tage æren for opskriften på hasselback kylling i dens oprindelige version, som - hvis det er Proper Tasty, jeg skal tildele æren - er med Ricotta og spinat.
Jeg havde hverken fået købt frisk spinat eller Ricotta, så jeg lavede her min egen version af en hasselback kylling, men hvis du vil prøve versionen, som Proper Tasty viser på en YouTube video, kan du kigge her YoyTube video) - og jeg må ærligt tilså, at også jeg skal prøve snarest muligt:

Danmarksmester udi Thousand Island dressing

CDJetteDCs LXHF

Sådan en Thousand Island dressing kan man godt drømme om i ny og næ, og man behøver ikke nøjes med at drømme, for den tager nærmest ingen tid at ryste sammen. Faktisk bliver du Danmarksmester i disciplinen på få sekunder.

Og, uha - hvor smager sådan en dressing bare fantastisk til en blandet salat eller til rejecocktailen, der nok er temmelig 80'er-agtig, men den kan hurtigt blive populær igen med denne nemme og ganske velsmagende dressing.

Skynd dig at finde shakeren frem og ryst jer en lækker dressing i sekundet, før I skal spise, for mere tid skal der ikke til. Måske kan du endda betro din partner at lave dressingen 😂
So delicious, yet so simple:

Thousand Island dressing - so delicious, yet so simple:

3 store spsk. Hellmann mayonnaise - eller den hjemmelavede (brug denne opskrift)
3 spsk. sukkerfri ketchup, (f.eks. den viste, som forhandles i Lidl - eller den hjemmelavede)
4 spsk. fløde 38% - eller evt. double cream
Friskkværnet Himalayasalt
Friskkværnet rosapeber


CDJetteDCs LCHF

Alle ingredienser kommes i en shaker/meljævner, låg på og ryst nu beholderen det bedste, du har lært.

Servér! ...Og velbekomme.

Du kan finde flere dressingopskrifter i opskriftsregisteret.

Her ses dressingen serveret til en småkedelig salat, der alligevel fik sat prikken over i'et med denne dressing. På tallerkenen ligger også en baconwrappet hasselback kyllingebrystfilet, som du kan finde opskrift på her.
So delicious, yet so simple, ie Thousand Island dressing

fredag den 1. april 2016

Supernemme lowcarb boller med græskarkerner

CDJetteDCs LCHF supernemme græskarkernebollerGlutenfri og lowcarb brødbagning med græskarkerner

Idag har jeg indledt week-enden med et hold hjemmebagte græskarkerneboller, og de må simplet hen være noget af det nemmeste bagværk, jeg har lavet, fordi de tager så kort tid at røre sammen, og ingen fingre behøver komme I berøring med dejen. Supernemt og enkelt. Og det ér altså ikke nogen aprilsnar!

Opskriften får du her.

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate