Det er sikkert og vist, at der er 100-vis af bloggere før mig, der har udgivet en opskrift på Oopsies. Og heldigt er det jo, at man derfor ikke behøver lede længe, før man finder en opskrift og kan komme igang med dette lækre, uundværlige bagværk.
Og uanset hvilken variant, man vælger, så bliver man "hooked", for brødene har en bred vifte af anvendelsesmuligheder, tænk bare på morgenbrød, madpakke-, burgerboller og kuvertbrød - og måske endda pitabrød (i en variant med mindre "mel" end her).
Min variant er med hørfrø, fordi de små bæster er så sunde, og fordi jeg kan lide smagen af hørfrø, som også dæmper æggesmagen. Én af hagerne ved Oopsies kan (for nogen) netop være, at de godt kan smage lidt igennem af æg. Det varierer selvfølgelig af opskrift og sammensætning.
3 æg
100 gr Philadelphia eller anden friskost
3 måleskeer HUSK
1 tsk. bagepulver
40 gr hørfrø, malet til mel i kaffekværn
1 knivsp. salt
1 knivsp. instant kaffegranulat (kan udelades)
Sesamfrø (drys)
Husk, at der også kan tilsættes krydderier for at ændre lidt på smag og anvendelse. Prøv f.eks. med rosmarin.
Æggene deles i hvider og blommer.
Æggene deles i hvider og blommer.
Hviderne piskes stive med salt og instant kaffegranulat.
Bagepulver, HUSK og malede hørfrø vendes forsigtigt i. (Husk, at hørfrø altid skal anvendes umiddelbart efter maling!)
Blommerne piskes med osten og vendes dernæst forsigtigt i hviderne.
Lad dejen hvile i 5 min (så HUSK skallerne absorberer væske og dejen bliver en anelse stivere).
Fordel dejen i 9 klatter på bageplade beklædt med bagepapir. Jeg bruger en stor ske og en finger til at forme dem lidt - men det betyder ikke så meget, de flyder ud og bliver nogenlunde cirkulære alligevel. Størrelsen vil efter bagning passe perfekt til en skive flødehavarti.
Bages midt i ovnen ved 150 grader varmluft i ca. 25 min. Overhold temperaturen og bag ikke ved højere varme. De gode olier i hørfrøene går ellers tabt.
Hvis dejen fordeles i 6 lidt større klatter, vil brødene bedre passe som burgerboller.
Bages midt i ovnen ved 150 grader varmluft i ca. 25 min. Overhold temperaturen og bag ikke ved højere varme. De gode olier i hørfrøene går ellers tabt.
Hvis dejen fordeles i 6 lidt større klatter, vil brødene bedre passe som burgerboller.