mandag den 23. juli 2018
Tomatsalat med rødløg og mozzarella
Hip hurra, dét min fødselsdag - dem sku' man ha' nogen flere af. I hvert fald skønne dage med familien. Elsker, når vi er samlet til god mad, og især når vejret tillader, at vi kan spise på terassen under åben himmel.
Det er tilmed den mest vidunderlige årstid, når det er sæson for frilandstomater, og iår, hvor vi indtil videre er nået op på 50 sommerdage imod sølle 13 sommerdage sidste år, så går det altså stærkt med modningen af tomaterne. Samtidig må man sige, at det kræver sit at følge med med vandingen. Heldigvis står mine tomatplanter i en kapillærkasse, så det er begrænset, hvor meget tid, det kræver at få vandet - især når man har en vandslange :-)
Vi skal selvfølgelig have tomatsalat til grillmiddagen i aften, når familien er samlet. Selv de, der normalt ikke spiser tomater, tager for sig af min tomatsalat. Det er da en win-wininner!
Etiketter:
balsamico,
basilikum,
Cocktailtomater,
frisk mozzarella,
græsk inspireret,
hvidløg,
hvidvinseddike,
italiensk inspireret,
olivenolie,
oregano,
rødløg,
Salat,
sherrytomater,
sommermad,
tilbehør,
tomat
Fiberrigt kernebrød med hytteost og chiafrø aka Supermandens
Det er ikke så ofte, jeg bager mig et brød, men når jeg gør, skal det helst være ét med frø og kerner, så der for det første er lidt at tygge i og for det andet bliver lidt for maven at arbejde med. Fibre er vigtige - og dette brød smager næsten som almindeligt rugbrød, så det skal bestemt bages igen. Næste gang bliver måske allerede i løbet af den kommende uge, hvis jeg skal have mig et brød med på min kommende ferie.
Beklager, at jeg ikke har taget fotos af brødet i dets fulde størrelse og i nybagt stand. Det viste (knapt et kvart brød) er en uges tid gammelt (opbevaret på køl) og er stadig friskt og smager skønt.
Inspiration til denne opskrift har jeg hentet fra Supermandens Kernebrød af Iben Louise Kiilerich. Ibens opskrift ligger på Evernote og kan evt. ses her. Jeg har halveret og ellers kun ændret en anelse (men også kun en anelse) i opskriften, og her kommer min version:
Etiketter:
brød,
brøderstatning,
chiafrø,
frokost,
græskarkerner,
HUSK frøskaller,
hytteost,
hørfrø,
julefrokost,
lagereddike,
mandler,
pofiber,
påskefrokost,
sesamfrø,
solsikkefrø,
Æg
lørdag den 7. juli 2018
Salviepesto - og lidt snyd med basilikum
Til aften skal vi have grillet kylling, og egentlig var det min hensigt at lave kyllingesaltimbocca, men så fik jeg plukket salviebladene og opdagede, at min lille basilikumplante trængte til at blive høstet, og så opstod idéen til denne pesto altså.
Yep - således gik det til, at vi nu skal have pestomarineret, grillet kylling. Vi kunne også bare have spist pesto til, for i virkeligheden synes jeg, pestoen kommer mest til sin ret, når den ikke udsættes for varme ved tilberedning.
Du kan selvfølgelig lave din pesto uden basilikum - i denne er halvdelen af sa salviebladene som sagt skiftet ud med friskhøstet basilikum. Og ved I have? Det er sundt for min basilikum at blive barberet - så kommer der nye, friske skud til tomatsalaten, vi skal have snart, da mine tomatplanter (frilands) allerede kaster pænt mange tomater af sig.
Lad os springe ud i opskriften med det samme - den kommer her...
Mandelkiks med timian og oregano
Mangler du en go' opskrift på sprøde, lowcarb kiks, så kig med her, for disse mandelkiks sidder lige i skabet, smager fantastisk, er forholdsvis billige og nemme at lave og blive dejligt sprøde.
Inspirationen til disse kiks har jeg fundet hos den norske blogger Sprudlendesunn. Jeg har ikke ændret det store i opskriften, og hvis du gerne vil se mere fra denne bloggers hånd, så klik på linket ovenfor.
Inspirationen til disse kiks har jeg fundet hos den norske blogger Sprudlendesunn. Jeg har ikke ændret det store i opskriften, og hvis du gerne vil se mere fra denne bloggers hånd, så klik på linket ovenfor.
Abonner på:
Opslag (Atom)