lørdag den 6. juli 2013

Flæskesværspanerede karbonader med hvidkålspasta

Opskrift på flæskesværspanerede karbonader med hvidkålspasta
Hensigten var at panere en hel pandefuld karbonader med flæskesværsrasp, men en lille pose med 75 g. flæskesvær rækker altså kun til 2 karbonader. 

Ikke hele familien er på LCHF kost, så de resterende karbonader blev derfor paneret på almindelig vis.

Metoden er enkel, og jeg husker ikke, hvor den oprindelige idé er spottet, så jeg kan ikke linke til andre sider, men der findes helt sikkert andre opskrifter på nettet.
Det skal du bruge til flæskesværspanerede karbonader

Til flæskesværspanerede karbonader til 2 pers. (2 karbonader) bruges:

200 gr.hakket kalv og flæsk
75 g. gammeldags svæskesvær
1 æg
2 tsk. sennep
Peber
Smør til stegning






Kødet formes til karbonader/krebinetter og trykkes let flade, så stegefladen bliver lidt større. Brug evt. en bøfførmer, som jeg har gjort her.

Æg og sennep røres/piskes let sammen.
Flæskesværd køres i en minihakker.

Kødet dyppes i eller pensles med æggemassen og vendes derefter i flæskesværsrasp.
Steges i smør på panden og frisk peber kværnes over under stegningen.

Til karbonaderne kan f.eks. serveres hvidkålspasta. Jeg indrømmer, at vi her er inde på en "lookalike ret", for i virkeligheden er der jo mere eller mindre grad tale om stuvet hvidkål. Men lad os bare kalde retten for hvidkålspasta, for med lidt god vilje ligner den da lidt en almindelig pasta.






Hvidkålspasta

Til hvidkålspasta (2 pers.) bruges
:
Flæskesværspanering på CDJetteDCs LCHF
1/4 hvidkålshoved
25 g. smør
Salt og peber (og evt. andre krydderier, dine smagsløg elsker)
1 1/2 dl piskefløde

Hvidkålen snittes fint "på langs", så man får fine strimler. 
Brug f.eks. et mandolinjern som vist her.

Smørret smeltes i en gryde og kålen hældes i. Den skal lige akkurat have lov at falde sammen, så brug ikke for høj varme. Husk at vende rundt i kålen, så den ikke bruner.

Fløden tilsættes, og retten dampes i 10-15 min. - smages til med salt og peber etc. og er klar til servering







Velbekomme!



3 kommentarer:

Jette Daugaard Christensen sagde ...

Jeg har fået et tip om, at man kan købe flæskesvær, der er så tilpas sprødt, at det lige akkurat kan knuses med en gaffel (en mere luftig slags). bla.a. skulle Superbest have denne her
http://www.superbest.dk/produkt/first-price-flaeskesvaer
- og de skulle også kunne købes i Bilka og Føtex.
Dem må jeg lige kigge efter og få afprøvet!

Anonym sagde ...

Tak for inspiration til et dejligt aftensmåltid :-)

Hilsen Merete, Østerbro

Jette Daugaard Christensen sagde ...

Hej Merete.
Velbekomme ;-)
Mvh. Jette

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate