Ikke hele familien er på LCHF kost, så de resterende karbonader blev derfor paneret på almindelig vis.
Metoden er enkel, og jeg husker ikke, hvor den oprindelige idé er spottet, så jeg kan ikke linke til andre sider, men der findes helt sikkert andre opskrifter på nettet.
Til karbonaderne kan f.eks. serveres hvidkålspasta. Jeg indrømmer, at vi her er inde på en "lookalike ret", for i virkeligheden er der jo mere eller mindre grad tale om stuvet hvidkål. Men lad os bare kalde retten for hvidkålspasta, for med lidt god vilje ligner den da lidt en almindelig pasta.
1/4 hvidkålshoved
25 g. smør
Salt og peber (og evt. andre krydderier, dine smagsløg elsker)
1 1/2 dl piskefløde
Hvidkålen snittes fint "på langs", så man får fine strimler.
Brug f.eks. et mandolinjern som vist her.
Smørret smeltes i en gryde og kålen hældes i. Den skal lige akkurat have lov at falde sammen, så brug ikke for høj varme. Husk at vende rundt i kålen, så den ikke bruner.
Fløden tilsættes, og retten dampes i 10-15 min. - smages til med salt og peber etc. og er klar til servering
Velbekomme!
Metoden er enkel, og jeg husker ikke, hvor den oprindelige idé er spottet, så jeg kan ikke linke til andre sider, men der findes helt sikkert andre opskrifter på nettet.
200 gr.hakket kalv og flæsk
75 g. gammeldags svæskesvær
1 æg
2 tsk. sennep
Peber
Smør til stegning
Kødet formes til karbonader/krebinetter og trykkes let flade, så stegefladen bliver lidt større. Brug evt. en bøfførmer, som jeg har gjort her.
Æg og sennep røres/piskes let sammen.
Flæskesværd køres i en minihakker.
Flæskesværd køres i en minihakker.
Kødet dyppes i eller pensles med æggemassen og vendes derefter i flæskesværsrasp.
Steges i smør på panden og frisk peber kværnes over under stegningen.
Steges i smør på panden og frisk peber kværnes over under stegningen.
1/4 hvidkålshoved
25 g. smør
Salt og peber (og evt. andre krydderier, dine smagsløg elsker)
1 1/2 dl piskefløde
Hvidkålen snittes fint "på langs", så man får fine strimler.
Brug f.eks. et mandolinjern som vist her.
Smørret smeltes i en gryde og kålen hældes i. Den skal lige akkurat have lov at falde sammen, så brug ikke for høj varme. Husk at vende rundt i kålen, så den ikke bruner.
Fløden tilsættes, og retten dampes i 10-15 min. - smages til med salt og peber etc. og er klar til servering
Velbekomme!
3 kommentarer:
Jeg har fået et tip om, at man kan købe flæskesvær, der er så tilpas sprødt, at det lige akkurat kan knuses med en gaffel (en mere luftig slags). bla.a. skulle Superbest have denne her
http://www.superbest.dk/produkt/first-price-flaeskesvaer
- og de skulle også kunne købes i Bilka og Føtex.
Dem må jeg lige kigge efter og få afprøvet!
Tak for inspiration til et dejligt aftensmåltid :-)
Hilsen Merete, Østerbro
Hej Merete.
Velbekomme ;-)
Mvh. Jette
Send en kommentar