Netop denne laksemousse er en delikat sag og kan serveres til enhver festlig lejlighed. Sæt den på menuen, næste gang, du skal have gæster.
Om man foretrækker at portionsanrette eller at lave moussen i en skål, der kan gå om bordet, kommer an på, til hvilken anledning, moussen skal serveres. I denne udgave har jeg valgt at lave den i randform, så der er god plads til festlig garniture, når den færdige laksemousse vendes ud på serveringsfadet.
Ingredienser til lækker laksemousse:
250 gr. røget laks
5 blade husblas
1/2-3/4 citron
5 dl. cremefraiche 18%
1/2 dl. friskhakket dild
1 tsk. Herbamare urtesalt
1/2 tsk. hvid, kværnet peber
1 1/2 spsk Sukrin Gold (kværnes i kaffekværn)
Et oar par skiver røget laks
Kaviar eller ørredrogn
(med dressing fra den resterende æggemasse)
Hvide asparges
Et par kviste frisk dild
Baby blommetomater
Salat- eller spinatbladeHusblas udblødes i koldt vand, imens laksen hakkes fint.
Cremefraiche, laks, citronsaft og øvrige ingredienser blandes godt. Husblas krammes for vand og smeltes for svag varme og hældes i blandingen, som ikke må være for kold. Der piskes/røres godt.. Smag evt. til med ekstra citronsaft, krydderier og Sukrin.
Moussen kan hældes i portionsglas, skål eller - som her - i randform. Stilles på køl i min. 3 timer.
For lettest at få moussen ud af formen, når den er stivnet (efter min. 3-4 timer på køl - og gerne natten over), kan randformens sider varmes let op ved forsigtigt at sænke formen i varmt vand et minuts tid. Herefter slipper moussen nemmere formen og kan vendes ud på serveringsfadet.
Pyntes før servering med den ønskede garniture, f.eks. - som her - med fyldte æg.
Velbekomme!
2 kommentarer:
Den ser meget festlig ud.Hvor mange personer er den til ?
Camilla
Hej Camilla.
Den viste er beregnet til 8 personer men rækker sagtens til 10-12 personer.
Mvh. Jette
Send en kommentar