fredag den 13. september 2013

Spidskålspasta i flødesauce med babymajs - LCHF

Da vi nu havde sådan en dejlig sensommeraften og vejret så ud til at holde tørt, så skulle vi jo næsten have mad fra grillen. Nærliggende tanke når nu min mand fik en gasgrill i fødselsdagsgave for kort tid siden. Fantastisk. Så behøver der ikke være langt fra tanke til handling. Vi elsker den gasgrill!

Som tilbehør til det grillede kød, lavede jeg denne spidskålspasta.
Ingredienser (2 portioner):
1/2 spidskål skåret i tynde strimler
175 gr. mini majs
100 gr. flødeost
Ca. 1/2 dl. fløde 38%
1 tsk. tørret estragon
1 tsk. Trocomare urtesalt (ell. lign.)
1 spsk. løgpulver
Evt. peber
Evt. et drys melonkerner ell. lign.
50 gr. klaret smør eller en blanding af smør og kokosolie uden smag

Smør smeltes og heri dampes kålen kort.
Når kålen er faldet let sammen tilsættes flødeost. Tilsæt fløde, når flødeosten er smeltet.
Får lov at dampe ca. 5-8 minutter, før de skivede mini majs, estragon og krydderier tilsættes.
Omrøres let og damper videre et par minutter under låg, indtil minimajs er gennemvarme.
Retten må også gerne stå lidt længere, og hvis saucen bliver for tyk, tilsættes lidt ekstra fløde.

Serveres f.eks. som her med grillet flanksteak og et drys melonkerner (og evt. en sommersalat).
Velbekomme!

Retten er også velegnet som tilbehør til f.eks (klik på link):
Saftige hakkebøffer
Oksekødsboller med blødende hjerte
Bacon Explosion
flæskesværspanerede karbonader / krebinetter

Eller som fyld i babontarteletter (tartebacon).

1 kommentar:

Snullemor sagde ...

Er minimajs lowcarb? For majs er jo ikke.... Det ser ellers godt nok lækkert ud det kål. Tak for inspirationen : )

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate