Broccolisalaten er nok i de fleste originale versioner med rosiner. Rosiner er på ingen måde lowcarb/kulhydratfattige og hører derfor ikke til i en LCHF opskrift. Server evt. rosiner, tørrede gojibær eller tranebær on-the-side, hvis broccolisalaten er på menuen, og non-LCHF-livstilsnydere spiser med.
1 stort broccolibundt - evt. 1 1/2
1 stort rødløg
40 gr. solsikke- eller pinjekerner
150-175 gr. mayonnaise, gerne Hellmanns
- eller den hjemmelavede mayo (se her, hvordan du laver den)
150-175 gr. Mascarpone - eller cremefraiche 38%
1 1/2 - 2 spsk. hvidvins- eller æblecidereddike
15 gr. Sukrin+
1 1/2 tsk. urtesalt, f.eks. Trocomare
3 tsk. løgpulver
Friskkværnet peber
Evt. lidt Dijon sennep
6 skiver bacon - eller mere, hvis du synes.
Hvis du skal servere broccolisalaten samme dag, som du laver den, så start med at tørriste bacon, f.eks. på en bagepapirsbeklædt bageplade i ovnen ved 200 grader.
Lad baconstykkerne dryppe af og knæk eller knus dem i små stykker, når de er sprøde.
Brocolien skylles og deles i mindre buketter (brug gerne en god del af stokken - den smager også godt!). Damp broccolibuketterne med den smule vand, der hænger ved efter skylning og afdrypning. Jeg bruger mikrobølgeovnen til at dampe broccoli i. De kommes i en egnet skål med låg med åben ventil og får fuld effekt i ca. 3 minutter.
Lad de dampede broccolibuketter svale af, mens solsikke- eller pinjekerner ristes let på en tør pande, løg hakkes (jeg bruger min Aligator chopper), og dressingen røres af mayonnaise, Mascarpone (eller cremefraiche 38%), sødemiddel, hvidvinseddike og krydderier.
Rør det hele - bortset fra bacon - sammen og stil broccolisalaten på køl, indtil den skal serveres. Umiddelbart før servering drysses med bacon. Gem evt. lidt, da bacon"pynt" har det med at forsvinde som dug for solen.
Giv et nyt drys, når broccolisalaten er rippet for bacon!...Eller servér baconcrunch-on-the-side.
Velbekomme.
Dette indlæg indeholder affiliatelinks.
1 stort rødløg
40 gr. solsikke- eller pinjekerner
150-175 gr. mayonnaise, gerne Hellmanns
- eller den hjemmelavede mayo (se her, hvordan du laver den)
150-175 gr. Mascarpone - eller cremefraiche 38%
1 1/2 - 2 spsk. hvidvins- eller æblecidereddike
15 gr. Sukrin+
1 1/2 tsk. urtesalt, f.eks. Trocomare
3 tsk. løgpulver
Friskkværnet peber
Evt. lidt Dijon sennep
6 skiver bacon - eller mere, hvis du synes.
Hvis du skal servere broccolisalaten samme dag, som du laver den, så start med at tørriste bacon, f.eks. på en bagepapirsbeklædt bageplade i ovnen ved 200 grader.
Lad baconstykkerne dryppe af og knæk eller knus dem i små stykker, når de er sprøde.
Lad de dampede broccolibuketter svale af, mens solsikke- eller pinjekerner ristes let på en tør pande, løg hakkes (jeg bruger min Aligator chopper), og dressingen røres af mayonnaise, Mascarpone (eller cremefraiche 38%), sødemiddel, hvidvinseddike og krydderier.
Rør det hele - bortset fra bacon - sammen og stil broccolisalaten på køl, indtil den skal serveres. Umiddelbart før servering drysses med bacon. Gem evt. lidt, da bacon"pynt" har det med at forsvinde som dug for solen.
Giv et nyt drys, når broccolisalaten er rippet for bacon!...Eller servér baconcrunch-on-the-side.
Velbekomme.
Dette indlæg indeholder affiliatelinks.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar