Hvis I ikke allerede har testet min opskrift på koteletter i fad, så gør enten det - eller lav retten med svinemørbrad istedet for koteletter. Begge dele smager og mætter fantastisk.
Bortset fra kødet, er der ikke ændret væsentligt i den nævnte opskrift. Tilbehøret er dog en anden, da jeg her har valgt at servere retten med sellerimos (klik her for at se opskriften) istedet for blomkålsmos (klik her for opskrift, for den kan du naturligvis også vælge at servere til).
Mørbrad i tomatflødesauce, stort ildfast fad - nok til min. 7 pers:
2-3 stk. afpudsede svinemørbrad (her er der brugt 2 med bimørbrad)
Evt. cocktailpølser af god kvalitet (undladt her)
250 gr. bacon i skiver
3 små løg
2 snackpeberfrugter
2 tsk. paprika
1 tsk Herbamare urtesalt (køb evt. her)
200 gr. Pikant flødeost
Evt. 1 tsk. chiliflager (kan bla.a. købes her)
70 gr. (lille dåse) koncentreret tomatpuré
2 1/2 dl. piskefløde 38%
2 1/2 dl. vand
Kokosolie uden smag (køb evt. her) eller smør/klaret smør til stegning
De afpudsede svinemørbrad skæres i passende bøffer og brunes let i smør på panden og lægges (taglagt) i et ildfast fad.
Bacon klippes i fine stykker og steges i stegefedtet på panden. Løg hakkes fint (jeg bruger min Alligator chopper) og kommes ved.
Rød peberfrugt hakkes (brug evt. igen Alligator chopper - hvis du har én, den er supergod til formålet og interesserede kan købe den her eller her (klik for link til butikken)) og hældes også på panden.
Krydderier og presset hvidløg tilsættes, og så snart paprika'en er svitset hældes fløde, flødeost, tomatpuré og vand ved, og saucen koger under let omrøring i panden få minutter.
Saucen hældes over kødet i det ildfaste fad, som stilles i en 175 grader varm ovn i ca, 45 minutter - gerne under låg.
Retten passer - som nævnt tidligere - fortrinligt til en portion blomkålsmos eller til sellerimos med frisk persille - og gerne med en lille grøn salat med ostetern/feta.
Velbekomme!
Find flere opskrifter på fanen ovenfor
Ingen kommentarer:
Send en kommentar