Har du savnet foccasiabrød, er der godt nyt - også selv om du følger en forholdsvis striks LCHF diæt. Dejen er nemlig stort set den samme som til osteboller og ostefladbrød, hvor kulhydratindholdet er ret beskedent.
Blot skal du huske, at indholdet af proteiner i ost og æg er højt, og forsøger du at moderere dit proteinindtag, så spis dig ikke for mæt i brødet alene men få godt med fedt og grønt til.
Foccasia kan du servere til stort set alle måltider. Idag havde jeg selv et stykke med på arbejde, hvor jeg lagde et par skiver Havarti ost ovenpå og spiste det til morgenmad.
Nybagt og lunt er det absolut en ynglingsspise. Fuldend det med en god, hjemmelavet pesto og/eller ekstra olie hen over brødet. Gerne en koldpresset jomfru olivenolie med hvidløg eller andre krydderurter. Foccasiabrødet smager bestemt også godt koldt - eller let genopvarmet dagen efter, det er bagt.
Foccasiabrød (1 bageplade)
7 æg, str. M
2 strøgne spsk. chiafrø (køb evt her) (kan dog også udelades)
50 gr. smeltet smør
225 gr. revet ost (evt som her, hvor der er brugt halvt Mozzarella og halvt Pecorino)
Evt. et par hvidløgsfed og ekstra krydderier
1/2 dl. HUSK loppefrøskaller (køb evt. her)
1/2 dl. Pofiber (køb evt. her)
1 1/2 - 2 tsk. bagepulver
Cherrytomater (og oliven, hvis du synes)
Frisk rosmarin
Olivenolie, gerne med hvidløg eller italienske krydderier
Gourmetsalt (flagesalt)
Æggene piskes lyse og luftige (evt. sammen med chiafrøene), før smeltet smør røres i.
50 gr. smeltet smør
225 gr. revet ost (evt som her, hvor der er brugt halvt Mozzarella og halvt Pecorino)
Evt. et par hvidløgsfed og ekstra krydderier
1/2 dl. HUSK loppefrøskaller (køb evt. her)
1/2 dl. Pofiber (køb evt. her)
1 1/2 - 2 tsk. bagepulver
Cherrytomater (og oliven, hvis du synes)
Frisk rosmarin
Olivenolie, gerne med hvidløg eller italienske krydderier
Gourmetsalt (flagesalt)
Æggene piskes lyse og luftige (evt. sammen med chiafrøene), før smeltet smør røres i.
Under fortsat let piskning tilsættes også HUSK loppefrøskaller, Pofiber og bagepulver.
Dejen hældes på en bagepapirsbeklædt bageplade, og i dejen lægges halverede cherrytomater og stilke af rosmarin. Afslut med olivenolie, der sprinkles over og drys med gourmet-/flagesalt.
Tildæk bagepladen med en ekstra bageplade, hvor bunden vender op og stil foccasiabrødet i en 175 grader forvarmet ovn. Den øverste bageplade fjernes først efter 15 minutters bagetid, hvorefter brødet får yderligere ca. 15 minutters bagetid uden "låg". Undlad helst at åbne ovnen under den sidste del af bagetiden, så du sikrer dig, at brødet ikke falder sammen.
Under afkølingen kan endnu lidt olie hældes over og ekstra gourmetsalt drysses over brødet, med mindre du vælger at servere det med salt, olie og evt, pesto som tilbehør.
Skær foccasiabrødet i passende stykker (evt. med pizzahjul) og servér, mens det stadig er lunt.
Brødet kan også gemmes i køleskab et par dage.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar