Sprøde, ja - og med en smag, der godt kan være sig selv bekendt. Skulle man endelig have noget at indvende, så må det blive mod den let kolde eftersmag, Sukrin kan efterlade - men dominerende er den ikke. Jeg kan godt leve med dette lille minus men tænker også, at man måske - næste gang de bages - kunne driste sig til at reducere mængde af Sukrin en anelse.
Kokossukker bruger jeg ikke af den simple grund, at jeg ikke betragter dette sødemiddel egnet til at indgå i min diæt, men indgår den i din kost, så prøv at skifte Sukrin ud med den.
Pebernødder og julesmåkager
(1 bagepladefuld)
100 gr. mandler med brunt skind
25 gr. affedtet kokosfibermel (køb her)
10 gr. affedtet hørfrømel (køb her)
80 gr. saltet smør
60 gr. Sukrin Gold (køb her), kværnet til melis
2 tsk. vanillepulver (køb her)
1 tsk. ægte kanel (køb her) - (eller her, dén er herlig!)
1/2 tsk. tørret, stødt ingefær (køb her)
1/2 tsk. hjortetaksalt
1 tsk. stødt kardemomme
1 spsk. mandelmælk (prøv evt. med anden mælk, f.eks. kærnemælk)
Mandlerne hakkes først i minihakker og dernæst kværnes de til helt fint mandelmel i kaffekværn. Har du en bedre "maskinpark" end jeg, kan du muligvis springe ét af trinene over.
Sukrin Gold males også i kaffekværnen (jeg har ikke testet en bagning uden først at kværne Sukrin'en - måske giver det et lige så godt resultat).
I en skål blandes nu alle tørre ingredienser.
Den kolde smør skæres i tern og kommes i skålen til de tørre ingredienser. Hak smørret i mindre stykker, og tag nu fingre og hænder i brug og saml dejen. Den ene spsk. mandelmælk blandes i dejen til sidst, så du kan samle den helt. Dejen SKAL være forholdsvis tør, næsten smuldrende - men ikke så tør, at du ikke kan trille små pebernøddekugler mellem hænderne.
Bestem selv, om du udelukkende triller pebernødder af dejen, eller om du - som jeg her har gjort - laver et lille hold småkager af den sidste dej. Til småkagerne trilles lidt større kugler, som trykkes et par gange med en gaffel, så der er dannes "havelåge"-mønster.
Pebernødder og småkager stilles på en bagepapirsbeklædt bageplade og bages ved 150 grader varmluft i 20 minutter. Temperaturen sænkes derefter til 40 grader, og kagerne bages/tørres i yderligere 5-10 min., evt. bare på eftervarmen.
Flyt forsigtigt kagerne fra bageplade til bagerist med paletknivenn. Fortvivl ikke her, kagerne ér stadig bløde, indtil de er helt afkølede.
De afkølede, sprøde kager opbevares i en tætsluttende lille kagedåse. I skrivende stund ved jeg ikke, hvor længe kagernes sprødhed kan bevares. Disse er (i skrivende stund) bagt for 2 døgn siden og er - endnu da - præcis så sprøde, som de skal være.
Er det for tidligt at ønske glædelig jul? Ja, det venter vi med. Både brunkager, jødekager og vanillekranse skal først lige i kagedåsen også...!
Og husk - nej, lov mig, at du også forsøger dig med den hjemmelavede, sukkerfrie marcipan og julekonfekt (klik her for at komme til opskriften) ...og selvfølgelig trøfter alá Mozartkugl (klik for opskrift).
Sidst - men ikke mindst - MÅ du også prøve kokostrøffelkuglerne.
Det er bare om at gå igang - det er slet ikke spor besværligt.
Dette indlæg indeholder affiliatelinks.
9 kommentarer:
Pr. 100 g Energi 419 kcal Protein 9,9 g Kulhydrat 32 g, Fedt 36 g
Tak for udregningerne :-)
Og uha, ja - dem skal man nok ikke proppe sig med. Er næsten helt ked af at indrømme, at portionen på billederne ér pist væk ;-)
Måske kan man sammenligne lidt med den mærke chokolade - enten lidt af den eller en mindre håndfuld pebernødder.
Husk iøvrigt at få rigeligt med væske til - pebernødderne indeholder en del fibre.
Mvh. Jette
Ved du om man "bare" selv kan male hørfrø i kaffekværnen i stedet for at købe færdiglavet hørfrømel?
Rigtig gode, jeg har lige bagt. Jeg kværnede ikke sukrinen, og resultatet er fint
Det ville ikke være optimalt med kværnet hørfrømel, da pebernødderne helst skulle blive sprøde. Du kan selvfølgelig gøre forsøget, men de sarte olier i hørfrø harskner nemt, så du skal ikke gemme kagerne for længe.
Tak for meldingen, Pernille - det er da godt at vide. Så vil jeg da heller ikke bruge tid på det næste gang.
Har set man kan erstatte hørfrø melet med hamp mel? (eller det der hedder hamp-protein). Men det er givetvis ikke affedtet, mon det kan lade sig gøre?
Det tør jeg ikke svare på. Jeg ville nok selv vælge en anden affedtet meltype som erstatning for hørfrømel - mandelmel ville nok være at foretrække.
Jeg kunne også have foreslået dig min nyeste opskrift på pebernødder, men den har desværre ikke nået bloggen endnu. Tiden er den knappe faktor her i julen ;-)
Hej Jette. Jeg har netop forsøgt med med denne opskrift, blot ændret lidt. Fordi jeg ikke havde vanillepulver udelod jeg det, dejen fik lidt fibersirup og lidt ekstra mandelmel for at justere konsistens og sødme og så fik dem en tsk pebernøddekrydderi fordi vi godt kan lide masser krydderi i. De smager fantastisk, er sprøde, dog mere smuldresprøde end Karen Wolfs og så blev de meget mørke. Heldigvis smager de ikke brændt. Tak for en lækker opskrift. Næste gang vil jeg afprøve din opskrift fra 2016 som jeg først opdagede efter jeg havde bagt disse ��
Send en kommentar