Det kan hænde, at man står og mangler en idé til, hvad der skal på bordet til aften. Det var præcis det, der hændte for mig idag, og jeg stod med en nyindkøbt kinaradise - faktisk lidt stor - og den fik jeg brugt det meste af til denne helt specielle og lasagne - eller moussaka, om man vil.
Den indeholder intet mel men er lavet helt fra bunden med den lækreste, tykke ostesauce med bl.a. Danablue.
Normalt ville kartofler indgå i en moussaka og stive retten af, men den mulighed er der ikke med en LCHF-venlig moussaka - med mindre man benytter sig af diverse kulhydratreducerede stivende ingredienser. Det har jeg valgt ikke at gøre her, da jeg synes, det er overflødigt.
Opskriften, jeg har udviklet, får du her. Den indeholder et par affiliate links - også dét, man betegner som reklame - med links til webshops, hvorfra du kan vælge at købe og dermed støtte min side en smule.
Opskrift: Kinaradise lasagne (eller moussaka med aubergine men uden kartofler):
Flødeostsauce med 4 slags ost::
100 gr. lagret Cheaddar, revet
100 gr. Mozzarellaost, revet
50 gr. Danablue ost
10-15 gr. fintrevet Grana Padano
4-5 spsk. olivenolie
Himalayasalt eller anden salt
Friskkværnet peber
eller et par auberginer
(eller halvt af hver - det er op til dig)
5-600 gr. friskhakket oksekød
150 gr. bacon i skiver, skåret/klippet i småstykker
3-4 finthakkede skalotteløg
70 gr. koncentreret tomatpuré
1/2 tsk. friskkværnet muskatnød
Friskkværnet peber
Ca. 1 1/2 tsk. Herbamare urtesalt (reklamelink)
Pynt: Revet ost - det, du synes.
Start med at snitte den skrællede kinaradise (bitterstoffer sidder oftest i skrællen, så den skal væk) i papirstynde skiver på mandolinjernet (reklamelink - køb den evt. her).
Er det en moussaka, du går efter, så skift halvdelen af kinaradisen ud med forstegne aubergineskiver.
Dernæst forberedes flødeostesaucen, da den skal varmes langsomt op. Fløden hældes i gryden, alt ost kommes i, og olien tilsættes. Varm op under jævnlig omrøring/kraftig piskning. Hvis du synes, ostesaucen er FOR tyk, skal der lidt mere fløde og olie i - men forholdsvis tyk, det skal den altså være!
Imens saucen lunes igennem (den skal IKKE koge - langt fra, faktisk - osten skal bare smelte let sammen), steges baconstykkerne i en gryde, hvori også løg tilsætte, når bacon har afgivet lidt fedt. Dernæst brunes den hakkede oksekød - og der er ingen grund til at finde flere gryder frem. Kødet skal bare oveni.
Krydderier og koncentreret tomatpuré kommes i og kødsaucen omrøres.
Sørg for, at både sauce og kødsauce er svalet lidt af, førend et smurt lasagnefad lagvis fyldes, startende med et tyndt lag kød(sauce), dernæst et taglagt lag kinaradise og til sidst ostesauce. Sidstnævnte er nemmest at håndtere, hvis du kommer den i en sprøjtepose eller en frysepose, hvor der klippes et lille hule bunden i i det ene hjørne. Det fungerer rigtigt fint, men saucen må bestemt ikke være for varm - husk det!
Slut af med den sidste flødeostesauce samt et lag revet ost.
Stilles i ovnen - evt. forvarmet - ved ca. 175 grader i op til 1 time. Kinaradiser kan godt tage lidt tid om at blive møre. Tilberedes retten dagen i forvejen og opvarmes, vil kinaradisen have knapt så meget bid.
Serverees med en lækker salat.
Velbekomme!
Reklame: Mine viskestykker med hør fra Georg Jensen er super lækre. Du kan købe dem her (affilialink til webskop)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Når du har tastet din besked og indsendt den, kan den ikke ses her på siden, før den er læst af mig (Jette Daugaard Christensen - blogger på CDJetteDCs LCHF).
Hold derfor øje med siden og få svar.
Mvh. Jette