Med fødselsdag i familien skal der gerne være lidt lækkert til desserten, og da jordbærsæsonen stadig er igang - omend for nedadgående - er det oplagt at servere friske jordbær med vaniljecreme.
Nogen (af os) er jo nærmest "opfostret" på Karolines vaniljesauce - den, der kan købes på brik i supermarkedet, hvis den da ikke er udsolgt. Ja, netop - udsolgt! Den har ikke været til at opdrive (siger min mand, der har ledt i samtlige butikker, han har været i, og ja - han er skuffet).
For et par dage siden forbarmede jeg mig over al den "elendighed", den slags fører med sig, når manden ikke kan få sin vaniljesauce til de friskplukkede jordbær :-)
Han fik sin vaniljesauce, for den piskede jeg hurtigt sammen til ham. Den blev med sukker.
Igår var det så min datters fødselsdag, og vi sluttede grillmiddagen af med hver en portion jordbær med vaniljecreme. Denne gang havde jeg lavet cremen/saucen i to versioner, og her får I opskriften på den uden sukker: