Til hakkebøffen søndag aften skulle min familie have ovnbagte kartofler, og det er selvsagt ikke noget for en som jeg, der holder mig på en forholdsvis ketogen LCHF diæt.
Da ovnen alligevel skulle bruges, tænkte jeg, at dagens indkøbte kinaradise kunne blive tilberedt i ovnen, og det kom der - efter megen inspiration fra en gruppe jeg aktivt deltager i på Facebook - disse "flødedisser" ud af.
"Flødedisser" - 4-5 pers.:
1 kinaradise, 500 gr. skrællet vægt
1 portion LCHF Mornaysauce
1 lille finthakket løg (kan udelades eller erstattes af f.eks. forårsløg)
2 spsk. løgpulver
1 pkk. (150 gr.) bacon i skiver
2 fed hvidløg
Ingredienserne til Mornaysauce, tilsat løgpulver og presset hvidløg, blandes og varmes i en kasserolle.
Imens Mornaysaucen står og smelter sammen under jævnlig omrøring, kan kinaradisen skrælles og skæres i tynde skiver på mandolinjern.
Baconskiverne klippes i mindre stykker og steges knapt færdige på panden.
Smør en lasagneform (evt. med baconfedt) og læg først et lag kinaradiseskiver som overhældes med Mornaysauce og ovenpå fordeles lidt af den stegte bacon. Lad endelig ikke baconfedtet gå til spilde men fordel det også i fadet eller rør det i mornaysaucen.
Fortsæt med lagene, indtil det sidste bacon kan lægge ovenå det afsluttende lag Mornaysauce og stil fadet i en 175 grader ovn i 50 min.
Sluk for varmen og lad retten hvile i ovnen, imens bøfferne steges. Jo længere hviletid, jo bedre hjælper Mornaysaucen til at gøre saucen tyk og kinaradiserne møre.
Serveres f.eks. - som her - med en grillet hakkebøf med hjemmelavet basilikumpesto og en grøn salat.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Når du har tastet din besked og indsendt den, kan den ikke ses her på siden, før den er læst af mig (Jette Daugaard Christensen - blogger på CDJetteDCs LCHF).
Hold derfor øje med siden og få svar.
Mvh. Jette