Flødekartofler er det ikke... - men en god erstatning,
det er det bestemt.
Retten bliver ikke så fast, så der er god sauce til
frikadellerne eller
hakkebøffen. Her er det et stykke marineret svinemørbrad, der har fået selskab af blomkålsfadet.
Retten ligger i den salte ende af skalaen, så den skal ikke serveres til skinke og hamburgerryg. Her foreslår jeg, du vælger f.eks.
flødegratinerede jordskokker eller
flødekinaradiser.
Til blomkålsbuketter i cremet fetafløde (3-4 pers.) skal du bruge:
Et halvt blomkålshoved af de store eller et lille
200 gr. feta (blok) - jeg bruger White Cheese
200 gr. revet ost (gerne med krydderier)
2 dl piskefløde 38%
4-5 spsk. mayonnaise eller aïoli
Et drys friskrevet peber (gerne hvid peber) og evt. lidt chili
Pynt: krydderurter, f.eks persille
Hvis du synes, kan du også sagtens tilføje flere grøntsager - som f.eks. broccoli, peberfrugt, porre eller løg og selvfølgelig hvidløg.
Skyl og del dit blomkål i små buketter. Klargør en mængde, der knapt fylder et lille lasagnefad.
Øvrige ingredienser blendes let med
stavblender. Lad være med at purere massen - den skal bare blandes sammen. Det kan sikkert også gøres uden
stavblender, men har man den ved hånden, er det nu den letteste og hurtigste metode.
Bland/rør hele molevitten godt sammen (brug en stor skål) og fordel det hele i et lille, smurt lasagnefad ell. lign.
Gratineres i ovnen i godt 45 min. ved ca. 175 grader. Blomkålsbuketterne vil stadig have lidt bid, og jeg synes det er synd, hvis den bliver for blød, udkogt og slatten.
Som nævnt, er retten ikke så fast, da blomkålen afgiver væde. Serveres retten genopvarmet dagen efter, er den mere fast.
Pynt med persille eller andre krydderurter.
På tallerkenen her, ser I mine fantastiske, hjemmeavlede cherrytomater af sorterne Sungold og Favirita; dertil en lækker
hjemmelavet pesto.
VELBEKOMME!
Klik og find flere opskrifter på LCHF hovedretter i mit
Indlæg indeholder affiliatelinks.