søndag den 12. november 2017

Smørbagte chokoladecookies uden mel og tilsat sukker

LCHF chokoladecookies uden tilsat sukker og mel
Når vi nærmer os julemånededen, er det rart at kunne forberede lidt mundgodt - heriblandt julesmåkagerne. Hvor vidt man betragter chokoladecookies som hørende julen til, tilkommer ikke mig at vurdere, og hjemme hos os er det reelt set første gang, at netop denne slags småkager bliver bagt til jul. De egner sig fortrinligt til en god kop eftermiddagskaffe, og når gæsterne ringer på døren, er det rart af have lidt i gemmerne, hvis der skal lowcarb bagværk på kaffebordet.


Jeg har taget afsæt i min opskrift på sprøde pebernødder, og med et par småjusteringer og selvfølgelig den skønne, mørke chokolade, er restultatet en fuld kagedåse med de skønneste chokoladecookies.
Der er hverken brugt nødder, nellike eller appelsinskal, men disse ting kan man sagtens tilsætte, hvis man synes, og dermed opnår man den skønneste duft af jul under selve bagningen.
Lowcarb sukkerfrie julesmåkager bagt uden mel. Opskrift fra CDJetteDCs LCHF
Ingredienslisten til opskriften indeholder reklame ( - og ja, det skal jeg som blogger gøre opmærksom på).

Chokoladecookies | småkager med chokoladestykker, ca. 60 stk.:

150 gr. affedtet mandelmel (kan købes via dette reklamelink)
150 gr. mørk chokolade 85%, grofthakket
75-100 gr. Sukrin:1 (kan købes via dette reklamelink
100 gr. Fibersirup clear (kan købes via dette reklamelink)
30 gr. Fiberfin (kan købes via dette reklamelink)
30 gr. WPC100 neutral (kan købes via dette reklamelink
2 spsk. HUSK (kan købes via dette reklamelink)
1 ½ tsk. bagepulver
1 tsk. hjortataksalt
150 gr. koldt smør
1-2 tsk. vanillepulver
2 spsk. fløde 38%
1 spsk friskpresset citronsaft
1 æggehvide

Smørret smuldres i melblandingen til LCHF chokoladecookies
Det tørre ingredienser inkl. den hakkede chokolade blandes sammen i en skål, hvori den kolde, hakkede smør smuldres.
Fløde og citronsaft hældes ved og dejen samles let.
Med æggehvide og fibersirup samles dejen til en kugle.
Stil straks dejkuglen på køl og lad den hvile  minimum en halv time.

Form kugler af dejen. Kuglerne sættes på en bagepapirsbeklædt bageplade og trykkes let flade med en bredtandet gaffel, evt. dyppet i vand, så dejen ikke klistrer sig fast.
En pladefuld sukkerfrie småkager med chokoade klar til bagning
Sæt en bagepladefuld småkager i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 16 minutter. Hold øje med kagerne, de skal være godt brune, men grænsen mellem fint brune og brændte er hårfin!

Imens første hold bages, formes næste pladefuld cookies.
Småkagerne skal afkøle på bagerist indtil de er helt sprøde og chokoladen er hærdet op igen. Der kan godt gå op imod en god times tid, før småkagerne er helt sprøde, og for at hjælpe lidt på vej, kan bageristen med kagerne sættes på køl i 10 minutter, men først når de i forvejen er godt afsvalede.
Småkagerne opbevares i (jule)kagedåsen og nydes kun i begrænset omfang.

Kagedåsen er fuld af de lækreste julesmåkager med chokolade

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Når du har tastet din besked og indsendt den, kan den ikke ses her på siden, før den er læst af mig (Jette Daugaard Christensen - blogger på CDJetteDCs LCHF).
Hold derfor øje med siden og få svar.
Mvh. Jette