søndag den 18. oktober 2015

Mumie farsbrød til Halloween


Et farsbrød behøver på ingen måde se trist og kedeligt ud - især ikke her omkring Halloween. Det vidner billedrækken her nok om, og farsbrødet kan du vælge at krydre lidt ekstra, hvis du synes. Opskriften er bestemt kun vejledende - og mumier er og skal være forskellige. I levende live har disse væsener jo sjældent levet det samme liv.

Klik på billederne, hvis du vil se dem i større format og evt. som billedserie:







Mumie farsbrød på CDJetteDCs LCHF i anledning af Halloween


Mumificeret farsbrød:

1 kg. hakket kalv og flæsk
1 stk. stort løg, fintrevet
1 æg
Evt. 1 dl. boullion
Evt. 150 gr. hytteost
2 spsk. chiamel (Se mere om chiamel her)
2-3 friskpressede hvidløgsfed
1 spsk. urtesalt, f.eks. Herbamare Spicy eller sellerisalt
1 - 1 1/2 tsk. chiliflager eller tilsvarende mængde frisk chili
2 tsk. italiensk krydderi eller tilsvarende mængde friske urter
Friskkværnet peber

Til balsamering: Hjemmelavet ketchup eller BBQ sauce
Til bandage: Røget bacon i skiver
Til øjne: 2 grønne tomater / 2 æggeblommer
Til tænder: Smuttede mandler

Rør farsen og form den (i en stor badepande) som et hoved med hule øjenhuller og åben mund.
Ønsker du at balsamere dit mumie, kan du smøre det ind i f.eks. hjemmelavet ketchup eller BBQ sauce.
Leg bandagist, mens du omvikler hovedet, så du får et mumielignende farsbrød.
Leg øjenlæge og monter de kunstige øjne (grønne tomater, men et par rødskudte går selvsagt også an).
Leg tandlæge og sæt de løse tænder på plads (den tykke ende af mandlerne skal i gummerne).

Tandsæt og mundvand på mumificeret farsbrød | CDJetteDCs LCHF

Bag dit mumie i ca. 25 minutter ved 175 grader varmluft, før du igen opererer lidt. De trætte øjne skal skiftes ud med et par friske i form af rå æggeblommer og evt. lidt af hviden, hvis øjenhullerne er store nok. Det kan være nødvendigt at duppe overflødige tårer og øjenvand bort med lidt køkkenrulle.

Når du nu alligevel har dit mumie ude af ovnen, kan du lige så godt suge spyttet i halsen også, så han i det mindste ikke bliver kvalt i det, selvom lyset jo nok allerede er brændt ud for det stakkels væsen. Ovnens ubarmhjertige varme bliver i hvert fald hans endeligt.

Giv ham - ja, nu blev mumiet pludselig et hankønsvæsen - 7-10 minutter mere i ovnen, indtil øjnene bliver tilpas uklare - så er han færdigmumificeret og helt sikkert stendød og klar til partering ved bordet.

Velbekomme - håber ikke, det var too scary og uhyggeligt for især de små børn ;-)


Se også her, hvordan du laver flotte Halloween græskar, så du kan pynte lidt op ved hoveddøren i den mørke tid.

Dette indlæg indeholder affiliatelinks.

lørdag den 17. oktober 2015

Frokostboller med chiamel


Måske ville det være en tilsnigelse at kalde disse boller for chiamelsboller, for de indeholder mere pofiber end chiamel, så nu kommer de til at gå under navnet "Frokostboller med chiamel".
Kombinationen af chiamel, pofiber og affedtet nøddemel giver disse boller en fin nøddesmag, en sprød krumme (nybagt) og en midte med et strejf af syrlighed og en let fugtig struktur, næsten som et friskt, kernefrit rugbrød. Er du mere til brøderstatninger med frø og kerner, kan du sagtens tilsætte et par håndfulde af dem sammen med de øvrige tørre ingredienser.

Opskriften indeholder affiliatelinks. Det betyder, at de links, der er til produkterne vil udløse en lille provision til bloggen, hvis et klik fører til en handel. Prisen på produktet på webshoppen er den samme for dig, uanset om du vælger at købe fra den pågældende webshop på anden vis eller via et klik her fra siden.

Chiamelsboller eller frokostboller med chiamel på CDJetteDCs LCHF
Frokostboller med chiamel, 7-8 stk.:

50 gr. (ca. 2 1/2 dl.) Pofiber
40 gr. (ca. 1 dl.) fedtreduceret chiamel
2 1/2 spsk. HUSK loppefrøskaller
2-3 spsk. fedtreduceret hasselnøddemel eller mandelmel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. urtesalt
4 æg str. M/L
1 dl. fløde 38%
50 gr. smør
1/2 dl. vand
Saften af en lille 1/2 citron

Alle tørre ingredienser blandes sammen i en skål. Hold dog knap 1 dl. pofiber tilbage.
Kog fløde, vand, citronsaft og smør op, imens du rører æggene i melblandingen.
Den varme væske hældes over den klistrede masse, og der piskes godt, indtil dejen er lind og tykner lidt. Med hænderne æltes dejen nu sammen i skålen med det sidste pofiber.
Hænderne fugtes, før du med dem former 7-8 boller. De bliver ikke større under bagningen, så jeg synes det er synd at lave mere end maks. 8 boller af dejen.
Stil bollerne på en bagepapirsbeklædt bageplade eller på pizzamåtten fra Lékué *),
Giv bollerne et drys sesamfrø eller blå birkes.
Frokostbollerne bages i ca. 40 minutter ved 160 graders varmluft.


Serveres gerne lune, mens skorpen stadig er lidt sprød - eller halveres og lunes i brødristeren. Giv f.eks. smør, ost og lidt grønt til.
Bollerne er også egnede som madbrød som erstatning for flûtes.


Velbekomme!

*) Pizamåtten fra Lékué er her vist med et andet brød. Alle mine øvrige brødopskrifter finder du nemmest via opskriftsregisteret.


Hørfrø minirugbrød - bare uden rug



Påskefrokosterne står for døren, og mit påskeæg til jer må i denne omgang derfor blive opskriften på disse skønne minirugbrød. Egentlig er de ikke helt mini, for ét brød kan sagtens skæres i 3 dele (på langs). Det midterste vil så ligne en hel almindelig skive rugbrød...lige til en sildemad med hjemmelavet karrysalat!...(Min bedste opskrift på ægge-/karrysalat finder du her).

Hørfrø minirugbrød (12 stk., passer i 2 stk. skolebrødsfIorme fra Lékué):

100 gr. hørfrø (jeg bruger en blanding af gule og almindelige brune)
80 gr. affedtet hørfrømel (købes evt. her)
40 gr. affedtet hampemel (se andet blogindslag om hampemel her)
40 gr. fedtreduceret valnøddemel (jeg bruger den fra Solling Mølle)
30 gr. Pofiber (køb evt. her)
20 gr. chiamel (kan købes her). Alternativt kan du selv kværne chiafrø i kaffekværnen.
20 gr. Sukrin Gold (alle Sukrin varianter føres her)
2-3 tsk. urtesalt (jeg bruger denne)
3 1/2 tsk. bagepulver (jeg bruger denne med vinsten)
2 spsk. æbleciderbalsamico (jeg bruger denne)
6 æg, str. L
200 gr. Mozzarella
1 dl. olie (gerne macadamiaolie)
5 dl. kogende vand

Fremgangsmåde:

Bland og sigt alle tørdelene i en røreskål.

Blend æg med revet ost - dog uden at findele osten helt. Har du en Bamix stavblender, blender du på lav hastighed.
Hæld olien i æggemassen og rør sammen.

Imens vandet kommer i kog (hæld evt. den eksakte mængde i kogekanden), blander du æblecidereddiken i skålen med de tørre ingredienser. Brug bagsiden af en grydeske eller lign. til at blande med.

Æggemassen hældes i, og straks det er rørt sammen, hældes det spilkogende vand over. Rør det hele sammen og fordel dejen i dine silikoneforme*), der blot skal skylles med vand inden brug.

Bank formene med dejen mod bordet et par gange, så lufthuller i bunden undgås og glat overfladen. Hvis du synes, kan du (pensle og) give dine brød et drys frø, før du sætter dem i en 175 grader forvarmet ovn.
Bagetiden er ca. 50 minutter.

Brødene hældes ud af formene og afkøles på bagerist, før de f.eks. pakkes i pose og opbevares på køl eller frost, hvis de ikke spises samme dag.

Hvis jeg må have lov at komme med mit forslag til, hvad der skal på den første, lune minirugbrød, må det blive tandsmør og en cremet ost - f.eks. som her med en President Bleu...

...Jeg nød i hvert fald hver en bid!

Bloggen ønsker alle læsere en god påske.
Og mangler du flere idéer til påskefrokosten, kan du klikke her og blive inspireret.
*) Jeg bruger mine 2 Lékué forme, som passer helt præcist med mængden af dej - i hvert fald, hvis brødene skal være høje og flotte som her.

Formene er købt på tilbud for et stykke tid siden i Kop og Kande, men du kan også købe dem her, unægteligt til en højere pris, end den jeg betalte.

Lékué produkter forhandles også her, hvor du hele påsken kan spare 5% ekstra på alt!













Dette indlæg indeholder affiliatelinks.

mandag den 12. oktober 2015

Chiamel, hvad er nu dét for noget?

Dette indlæg indeholder reklame i form affiliatelinks *)

Så er en nyhed landet på hylderne hos LCHF butikken*), nemlig chiamel*). Nyheden ér nu ikke større, end at jeg forlængst har prøvet dette produkt, da det har været i handelen hos andre webshops længe, og efter tests i mit køkken kan jeg så afgjort sagtens se fordelene ved at anvende chiamel frem for chiafrø i visse opskrifter, og jeg er bestemt ikke færdig med at eksperimentere med det.
Hvis du overvejer at købe chiamel og ikke ved, hvad du skal starte med at bruge det til, har jeg et par forslag nedenfor.

Skulle vi så ikke lige starte med kage?...;


Opskriften på mazarin muffins med chiamel finder du her *) - eller faktisk her *).

Og har du mod på at bage brød, kan jeg foreslå dig disse hørfrø minirugbrød, som også indeholder chiamel:

Opskriften på hørfrø minirugbrød finder du her *).

Bruger du chiafrø til chiagrød og ikke er alt for begejstret for de små "øjne" i din grød, er chiamel en oplagt mulighed for dig. Den største fordel er nok, at pulveret næsten opfører sig som instant kaffe, der kan røres ud i f.eks. din græske yoghurt med fløde og/eller vand. Men vogt dig, for der skal røres eller piskes med det samme, for ellers opstår der gelerede klumper i din chiagrød.
Her ses en lille portionsskål med 1 strøgen spsk. chiamel med græsk yoghurt og vand. Den er klar til at spise, det øjeblik den bliver rørt. Hertil en spsk. brombærsyltetøj, hvor Chiafrøene også er erstattet af chiamel. Grøden er ikke sødet med andet end syltetøjet, for jeg kan bedst lide den sådan.

https://www.facebook.com/JetteDCs chiagrød

I chiamel (den viste) er der over 3 gange så meget Omega3 (ca. 11,3 g./100 gr.) end Omega 6 (ca. 3,7 gr./100 gr.), så på den "konto" er Chia bestemt blandt vore superfoods.


Dét, man lige skal huske, er, at chiamel har en begrænset holdbarhed efter åbning, nemlig et par måneder. Jeg vil derfor råde til, at dele posen op i mindre portioner og fryse det ned, da det vil forlænge holdbarheden. Det er svært at sige hvor længe, da der ikke er angivet noget om dette fra producenternes side. Under alle omstændigheder vil det være bedst at opbevare det køligt og naturligvis beskyttet mod lys, hvilket emballagen tilsigter.

Følg med her på bloggen - evt. via min facebookside (giv den et like) hvis du ikke vil gå glip af nye opskrifter. Der kommer givetvis flere med indhold af chiamel.

https://www.facebook.com/JetteDCs

*) Dette indlæg indeholder affiliatelinks, og hvis du vælger at købe noget via de links til webshops, der findes på siden, har jeg under visse betingelser mulighed for at få en lille provision.
Med den støtte og opbakning, du dermed yder mig, er jeg yderst taknemlig. Den hjælper mig til at holde bloggen kørende og øger muligheden for at eksperimentere lidt i LCHF køkkenet, hvilket jeg håber er til inspiration og glæde for mine læsere og følgere.

søndag den 11. oktober 2015

Baked apple roses - konditorkager uden sukker og mel

Lowcarb æbleroser uden sukker og mel på CDJetteDCs LCHF

Lige siden jeg så en et lille filmklip (du kan finde det på min facebookside her), der viser, hvordan man laver bagte æbleroser, har jeg ikke kunnet slippe tanken om at LCHF'isere disse små, delikate dessertkager. Helt LCHF bliver noget med æbler aldrig, men i det mindste er dejen lowcarb, og jeg sætter faktisk pris på at kunne få brugt af de dejlige Discovery æbler, der - stadig hængende på træet - med deres smukke røde kinder er mit daglige skue fra køkkenvinduerne her i efterårsmånederne.

Dejen vil nogen af jer til en vis grad kunne nikke genkendende til. Jeg har nemlig taget udgangspunkt i strombolidejen og fatheaddejen og ladet den få sødmen fra FiberSirup og fra et par sødlige, affedtede meltyper. Dejen er perfekt som mørdej, omend der skal en lille smule snilde til at håndtere den - især ved oprulning af roserne. Men jeg synes, den er det hele værd, og øvelse gør jo, som bekendt, mester.

Lad dig inspirere her på siden. Jeg kan love dig, at opskriften på denne dej vil blive anvendt og resultatet vist mere end denne gang, for dejen er med usvigelig sikkerhed også egnet som tærtedej, kaffekringledej, linsedej og meget mere - og hvem, der tænker, at den nok smager af ost, kan godt tro om, for det gør den altså ikke.


Opskriften indeholder affiliatelinks, og nej - det er ikke en ingrediens. Du kan se nederst i indslaget, hvad affiliatelinks betyder *)


Bagte æbleroser (5 store stk.):

120 gr. revet Mozzarella
75 gr. flødeost naturel
50 gr. smør
100 gr. FiberSirup clear
1 æg, str. L/XL
1 tsk. mandelessens (fra Urtegården)
1/2 dl. Pofiber
60 gr. affedtet mandelmel
20 gr. fedtreduceret kokosfibermel
1 tsk. bagepulver


Fyld til æbleroserne:

2-3 store æbler, f.eks. Discovery
Saften fra 1/2 citron
8 spsk. brombærmarmelade
(eller hindbærmarmelade)
1 tsk. mandelaroma

æbleroserne afslører ved halvering, hvor fine de (også) er indeni!
Fremgangsmåde:

Start med æblerne.
Stik kernehusene ud, halvér æblerne og skær enderne bort. Lav tynde halvcirkel-skiver, ialt ca. 10-12 stk. pr. kage.

Kom æbleskiverne i en skål med vand og citronsaft og giv æblerne ca. 4 minutter i mikrobølgeovnen på fuld styrke (min ovn er gammel, og jeg aner ikke, hvilken effekt den kører med!).

Lad æbleskiverne ligge i det varme vand.

Vej de tørre ingredienser af og bland dem godt, så de er klar til at blive hældt i den fugtige ostedej.

I en skål, der egner sig til mikrobølgeovn, kommes Mozzarella, flødeost, smør og FiberSirup. Sæt skålen i mikrobølgeovnen og varm op i ca. 3-4 minutter - alt efter ovnes effekt - indtil osten er smeltet. Rør det hele godt til en ensartet, klistret masse og kom æg og mandelessens i, rør igen.

I den våde masse røres nu de tørre ingredienser. Brug fingrene til at få dejen samlet. Den skulle gerne stadig være godt lun.

Rul den lune dej ud mellem to stykker bagepapir. Træk bagepapiret af dejen et par gange under (hvis der dannes folder i bagepapiret), og vend den ligeledes under udrulningsprocessen. Når dejen er rullet pænt og ensartet og næsten til kant, trækkes det øverste bagepapir helt af, og der skæres 5 baner i dejen med en pizzakniv.

Læg en stribe marmelade, der er rørt med mandelessens, på hver bane dej og læg nu de tyndtskårne, afdryppede æbleskiver forskudt i en række på hvert drejstykke.

Fold dejen op omkring æblestykkerne som illustreret og rul dejen sammen fra den ene ende til den anden.

Jeg foreslår at placere roserne i store papirs- eller store muffinsilikoneforme.


Den viste form er fra Tupperware (købt på tilbud her). Bruger du den, skal du lave roser, der er lidt mindre, og dejen vil da række til 6 stk.
Undlad at bruge det midterste hul.


Her har jeg dog sat dem på en bagepapirsbeklædt bageplade, men du har mere styr på dem i formene.

Lowcarb baked roses CDJetteDCs LCHF


Bag roserne i en 190-200 graders forvarmet ovn med varmluftsfunktionen i ca. 25 minutter.

Bages roserne uden form eller i silikone muffinforme, kan du lade dem køle let af på bagerist.

Disse smukke, spiselige roser serveres lune - som de er - eller som dessert med til lidt hjemmelavet is eller med cremefraiche eller piskefløde rørt med lidt vanillepulver og evt. lidt friske bær eller en bærkompot til.

Nyd synet - og den delikate smag!

Velbekomme!

*) Dette indlæg indeholder affiliatelinks, og hvis du vælger at købe noget via de links til webshops, der ligger på siden, har jeg mulighed for at få en lille provision.
Med den støtte og opbakning, du dermed yder mig, er jeg meget taknemlig. Den hjælper mig til at holde bloggen kørende og øger muligheden for eksperimentere lidt i LCHF køkkenet, hvilket jeg håber er til inspiration og glæde og gavn for de mange, der læser med.

MADPLAN uge 42 - 2015


Efterårsferie - næeh, den kom ikke lige til mig i år, men nu er jeg jo heldigvis glad for at gå på arbejde, og mon ikke vi får nogle hyggelige dage på kontoret, selv om det ikke lader sig fornægte, at lidt ferie også ville have været rart.

Der ligger et hokkaido græskar og venter på at blive tilberedt. Faktisk var det meningen, at jeg ville bage det og bruge det afkølede græskarkød til muffins eller trøfler, men jeg tror ikke, jeg får tid til at lave eksperimenter i køkkenet denne uge - til gengæld har jeg både kanelsnegle og bagte æbleroser i forrådet fra den forløbne uges lowcarb bagedage. Not bad at all!

Det, der dog alligevel skal bruges lidt tid på, er den daglige madlavning, og her har vi, hvad der er planlagt af aftensmad for den kommende uge:

Mandag:
Hokkaidosuppe med en hel masse broccolibuketter, der bare lige skal varmes med et øjeblik i den færdige suppe. Suppen skal toppes med ristet, knasende sprødt bacon.
Og lur mig, om ikke der gemmer sig enten en kanelsnegl eller en lun baked apple rose til min aftenskaffe.

Tirsdag:
Carbonara - proteinpasta med laks i cremet flødesauce. Hertil en salat

Onsdag:
Porretærte med resten af salaten fra tirsdag. Det er kun opskriften på fylder, jeg tænker at bruge. Bunden laver jeg af strombolidejen (samme opskrift, som jeg bruger til piroggerne).

Torsdag:
Rester af porretærte (hvis der ér nogen rester), ovnstegte kyllingelår og lun blomkålssalat aka kartoffelsalat.

Fredag:
Enebærgryde med blomkålsmos og en lille salat til.

Lørdag:
Vi spiser ude.

Søndag:
Kylling i karry med raita. Opskriften på kylling i karry er i position men endnu ikke lagt på bloggen. Den kommer snart! Kan også foreslå kylling satay bites med blomkålsris.

Ønsker alle en god uge, hvor der måske er basis for lidt hjemmebag?
Måske kan du finde lidt inspiration her:

Kanelsnegle med lækker remonce
Frallor (TEXIEs bedste frallor) - eller som vi kalder dem, boller
Chiakiks (eller chiaknækbrød)
Baked apple roses (bagte æbleroser)
Pavlova (marengs toppet med flødeskum og bær)







Ønsker alle en skøn efterårsuge - og en god ferie til de af jer, der er heldige at have det!

Måske får du/I tid til at udhule et græskar, så der kan blive pyntet lidt op udenfor til Halloween. Se evt. her, hvordan vi lavede græskarhoveder sidste år.