søndag den 18. oktober 2015

Mumie farsbrød til Halloween


Et farsbrød behøver på ingen måde se trist og kedeligt ud - især ikke her omkring Halloween. Det vidner billedrækken her nok om, og farsbrødet kan du vælge at krydre lidt ekstra, hvis du synes. Opskriften er bestemt kun vejledende - og mumier er og skal være forskellige. I levende live har disse væsener jo sjældent levet det samme liv.

Klik på billederne, hvis du vil se dem i større format og evt. som billedserie:







Mumie farsbrød på CDJetteDCs LCHF i anledning af Halloween


Mumificeret farsbrød:

1 kg. hakket kalv og flæsk
1 stk. stort løg, fintrevet
1 æg
Evt. 1 dl. boullion
Evt. 150 gr. hytteost
2 spsk. chiamel (Se mere om chiamel her)
2-3 friskpressede hvidløgsfed
1 spsk. urtesalt, f.eks. Herbamare Spicy eller sellerisalt
1 - 1 1/2 tsk. chiliflager eller tilsvarende mængde frisk chili
2 tsk. italiensk krydderi eller tilsvarende mængde friske urter
Friskkværnet peber

Til balsamering: Hjemmelavet ketchup eller BBQ sauce
Til bandage: Røget bacon i skiver
Til øjne: 2 grønne tomater / 2 æggeblommer
Til tænder: Smuttede mandler

Rør farsen og form den (i en stor badepande) som et hoved med hule øjenhuller og åben mund.
Ønsker du at balsamere dit mumie, kan du smøre det ind i f.eks. hjemmelavet ketchup eller BBQ sauce.
Leg bandagist, mens du omvikler hovedet, så du får et mumielignende farsbrød.
Leg øjenlæge og monter de kunstige øjne (grønne tomater, men et par rødskudte går selvsagt også an).
Leg tandlæge og sæt de løse tænder på plads (den tykke ende af mandlerne skal i gummerne).

Tandsæt og mundvand på mumificeret farsbrød | CDJetteDCs LCHF

Bag dit mumie i ca. 25 minutter ved 175 grader varmluft, før du igen opererer lidt. De trætte øjne skal skiftes ud med et par friske i form af rå æggeblommer og evt. lidt af hviden, hvis øjenhullerne er store nok. Det kan være nødvendigt at duppe overflødige tårer og øjenvand bort med lidt køkkenrulle.

Når du nu alligevel har dit mumie ude af ovnen, kan du lige så godt suge spyttet i halsen også, så han i det mindste ikke bliver kvalt i det, selvom lyset jo nok allerede er brændt ud for det stakkels væsen. Ovnens ubarmhjertige varme bliver i hvert fald hans endeligt.

Giv ham - ja, nu blev mumiet pludselig et hankønsvæsen - 7-10 minutter mere i ovnen, indtil øjnene bliver tilpas uklare - så er han færdigmumificeret og helt sikkert stendød og klar til partering ved bordet.

Velbekomme - håber ikke, det var too scary og uhyggeligt for især de små børn ;-)


Se også her, hvordan du laver flotte Halloween græskar, så du kan pynte lidt op ved hoveddøren i den mørke tid.

Dette indlæg indeholder affiliatelinks.

8 kommentarer:

  1. En opmærksom læser har bemærket og stillet flg. spørgsmål: "Er en bandagist ikke én, der laver sko og sko-indlæg?" Spørgsmålet er efterfulgt af en masse humørikoner ;-)
    Og jo - det er da rigtigt. Beklager formuleringen og kan så tilføje, at det i virkeligheden tager 70 dage at lave et rigtigt mumie ;-)
    Sidder der en læser med svaret på, hvad en sådan "bandage-personage" så skal kaldes, er svaret kærkomment - så retter jeg ;-)

    SvarSlet
  2. Genialt farsbrød :-)
    Det har du lavet virkeligt godt, det skal jeg også gøre kunsten efter :-)
    God aften og snart god Halloween.

    SvarSlet
  3. I gamle dage hed det en Balsamerer og mon ikke de hedder det i dag også. Mvh Tove

    SvarSlet
  4. Balsamereren indledte processen ved at fjerne den afdødes hjerne, som blev fjernet gennem næsen, for ikke at skabe synlige huller i hovedet. Balsamereren fjernede det lille stykke ben, der adskiller hjernen og næsen ved hjælp af en lille mejsel. Herefter blev en lang metalkrog stukket op i kraniet. Grundet det varme klima var den afdødes hjerne allerede en smule flydende, hvilket gjorde det endnu nemmere for balsamereren at fjerne den. Han brugte krogen til at flå hjernen i mindre stykker med, som han så fiskede ud gennem afdødes næse

    SvarSlet
  5. En bandagist "leger" nu også en del med gipsbandager, så kald du det bare det😊
    Genial halloween mad. Tør dog ikke servere dette for mine unger, af frygt for at de aldrig ville spise med mig igen😊
    Kh Bandagisten

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for det - og de uddybende svar. Håber ikke, der er for mange børn og sarte sjæle, der læser med ;-) Men rigtigt godt at få udvidet horisonten ;-)

      Jeg kan godt se dilemmaet i at servere denne slags mad i dit sted ;-)

      Kh. Jette

      Slet
  6. Er vild med dit farsbrød. Det ser mega cool/uhyggeligt ud, og så er det nemt at lave.

    SvarSlet

Når du har tastet din besked og indsendt den, kan den ikke ses her på siden, før den er læst af mig (Jette Daugaard Christensen - blogger på CDJetteDCs LCHF).
Hold derfor øje med siden og få svar.
Mvh. Jette