lørdag den 17. oktober 2015

Hørfrø minirugbrød - bare uden rug



Påskefrokosterne står for døren, og mit påskeæg til jer må i denne omgang derfor blive opskriften på disse skønne minirugbrød. Egentlig er de ikke helt mini, for ét brød kan sagtens skæres i 3 dele (på langs). Det midterste vil så ligne en hel almindelig skive rugbrød...lige til en sildemad med hjemmelavet karrysalat!...(Min bedste opskrift på ægge-/karrysalat finder du her).

Hørfrø minirugbrød (12 stk., passer i 2 stk. skolebrødsfIorme fra Lékué):

100 gr. hørfrø (jeg bruger en blanding af gule og almindelige brune)
80 gr. affedtet hørfrømel (købes evt. her)
40 gr. affedtet hampemel (se andet blogindslag om hampemel her)
40 gr. fedtreduceret valnøddemel (jeg bruger den fra Solling Mølle)
30 gr. Pofiber (køb evt. her)
20 gr. chiamel (kan købes her). Alternativt kan du selv kværne chiafrø i kaffekværnen.
20 gr. Sukrin Gold (alle Sukrin varianter føres her)
2-3 tsk. urtesalt (jeg bruger denne)
3 1/2 tsk. bagepulver (jeg bruger denne med vinsten)
2 spsk. æbleciderbalsamico (jeg bruger denne)
6 æg, str. L
200 gr. Mozzarella
1 dl. olie (gerne macadamiaolie)
5 dl. kogende vand

Fremgangsmåde:

Bland og sigt alle tørdelene i en røreskål.

Blend æg med revet ost - dog uden at findele osten helt. Har du en Bamix stavblender, blender du på lav hastighed.
Hæld olien i æggemassen og rør sammen.

Imens vandet kommer i kog (hæld evt. den eksakte mængde i kogekanden), blander du æblecidereddiken i skålen med de tørre ingredienser. Brug bagsiden af en grydeske eller lign. til at blande med.

Æggemassen hældes i, og straks det er rørt sammen, hældes det spilkogende vand over. Rør det hele sammen og fordel dejen i dine silikoneforme*), der blot skal skylles med vand inden brug.

Bank formene med dejen mod bordet et par gange, så lufthuller i bunden undgås og glat overfladen. Hvis du synes, kan du (pensle og) give dine brød et drys frø, før du sætter dem i en 175 grader forvarmet ovn.
Bagetiden er ca. 50 minutter.

Brødene hældes ud af formene og afkøles på bagerist, før de f.eks. pakkes i pose og opbevares på køl eller frost, hvis de ikke spises samme dag.

Hvis jeg må have lov at komme med mit forslag til, hvad der skal på den første, lune minirugbrød, må det blive tandsmør og en cremet ost - f.eks. som her med en President Bleu...

...Jeg nød i hvert fald hver en bid!

Bloggen ønsker alle læsere en god påske.
Og mangler du flere idéer til påskefrokosten, kan du klikke her og blive inspireret.
*) Jeg bruger mine 2 Lékué forme, som passer helt præcist med mængden af dej - i hvert fald, hvis brødene skal være høje og flotte som her.

Formene er købt på tilbud for et stykke tid siden i Kop og Kande, men du kan også købe dem her, unægteligt til en højere pris, end den jeg betalte.

Lékué produkter forhandles også her, hvor du hele påsken kan spare 5% ekstra på alt!













Dette indlæg indeholder affiliatelinks.

1 kommentar:

  1. Hej. Spændende brød! :-) Har du nogen ide om næringsindholdet pr stk ved de 12 stk? Mvh Ulla

    SvarSlet

Når du har tastet din besked og indsendt den, kan den ikke ses her på siden, før den er læst af mig (Jette Daugaard Christensen - blogger på CDJetteDCs LCHF).
Hold derfor øje med siden og få svar.
Mvh. Jette