søndag den 8. februar 2015

Tina Hansens luftige fiberboller - nu også som LCHF fastelavnsboller med lyserødt flødeskum

Tina Hansens luftige fiberboller - nu også som LCHF fastelavnsboller med lyserød flødeskum

Tina Hansens opskrift på luftige boller med æblecidereddike her ikke kunnet undgå min - og ganske sikkert 1000-vis af andre LCHF'erers - opmærksomhed, og da bollerne har været omtalt i særdeles rosende vendinger (i denne Facebook gruppe), har jeg selvfølgelig afprøvet dem i indtil flere let modificerede versioner - senest som fastelavnsboller.

Se nu bare her, hvad der kom ud af det...
...Og - ja, de de smager lige så godt, som de ser ud. Altså ikke som en fastelavnsbolle fra bageren, men klart bedre end det kan forventes af en fiberbolle helt uden stivelsesholdig mel og sukker.

Fristende fastelavnsboller uden mel og sukker på CDJetteDCs LCHFFastelavnsboller, 6 store eller 9 små:1 1/2 dl. Pofiber (køb her)
2 spsk. affedtet mandelmel (køb her)
4 spsk. fiberHUSK
5 spsk. Sukrin Gold eller 4 spsk flydende Suvida
2 tsk. bagepulver
1 tsk. vanillepulver
1/2 tsk. (urte)salt
2 spsk. granatæblebalsamico (eller æblecidereddike)
4 stk. let sammenpiskede æg
2 1/2 dl. kogende vand

Alle tørre ingredienser blandes med det valgte sødemiddel og balsamico/eddike hældes over.

De let sammenpiskede æg røres i melblandingen.
Kogende vand hældes over, og blandingen røres/piskes sammen. Bliv ikke forbavset over konsistensen - den skal være som tyk tapetklister...!


Melfri og sukkerfri bollerLad dejen hvile 5-10 min., før du med fugtede hænder former 6-9 runde boller, som sættes på en bagepapirsbeklædt bageplade.

Bollerne bages ved 160 grader uden varmluft i ca. 50 min.

De afkøles på bagerist, før de fyldes med den lyserød skum.

Find opskrifter på fastelavnsboller uden mel og sukker på CDJetteDCs LCHF

Lyserød flødeskum
:


3 dl. piskefløde 38%
1 spsk. rødbedekrystaller (køb her)
3 spsk. Sukrin Gold (køb her)
1 tsk. vanillepulver (køb her)

Alle ingredienser blandes i god tid inden skummet piskes, så rødbedekrystaller og Sukrin opløses.

Pisk en let flødeskum.

Hvis dine fastelavnsboller skal se flottere ud, så brug en sprøjtepose og en stjernetylle, når du fordeler flødeskum i bollerne.

Pynt:


Serveres straks!

Velbekomme!


Har du lyst til at lave fastelavnsboller med lækker, gul vanilkekagecreme og cream cheese glasur så slå et smut forbi mine øvrige opskrifter på fastelavnsboller:

Fastelavnsbolle med lækker glasur
Fastelavnsbolle med vanillekagecreme og syltetøj

Dette indlæg indeholder affiliatelinks.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Når du har tastet din besked og indsendt den, kan den ikke ses her på siden, før den er læst af mig (Jette Daugaard Christensen - blogger på CDJetteDCs LCHF).
Hold derfor øje med siden og få svar.
Mvh. Jette