Se nu bare her, hvad der kom ud af det...
...Og - ja, de de smager lige så godt, som de ser ud. Altså ikke som en fastelavnsbolle fra bageren, men klart bedre end det kan forventes af en fiberbolle helt uden stivelsesholdig mel og sukker.
Fastelavnsboller, 6 store eller 9 små:1 1/2 dl. Pofiber (køb her)
2 spsk. affedtet mandelmel (køb her)
4 spsk. fiberHUSK
5 spsk. Sukrin Gold eller 4 spsk flydende Suvida
2 tsk. bagepulver
1 tsk. vanillepulver
1/2 tsk. (urte)salt
2 spsk. granatæblebalsamico (eller æblecidereddike)
4 stk. let sammenpiskede æg
2 1/2 dl. kogende vand
Alle tørre ingredienser blandes med det valgte sødemiddel og balsamico/eddike hældes over.
De let sammenpiskede æg røres i melblandingen.
Kogende vand hældes over, og blandingen røres/piskes sammen. Bliv ikke forbavset over konsistensen - den skal være som tyk tapetklister...!
2 spsk. affedtet mandelmel (køb her)
4 spsk. fiberHUSK
5 spsk. Sukrin Gold eller 4 spsk flydende Suvida
2 tsk. bagepulver
1 tsk. vanillepulver
1/2 tsk. (urte)salt
2 spsk. granatæblebalsamico (eller æblecidereddike)
4 stk. let sammenpiskede æg
2 1/2 dl. kogende vand
Alle tørre ingredienser blandes med det valgte sødemiddel og balsamico/eddike hældes over.
De let sammenpiskede æg røres i melblandingen.
Kogende vand hældes over, og blandingen røres/piskes sammen. Bliv ikke forbavset over konsistensen - den skal være som tyk tapetklister...!
Lad dejen hvile 5-10 min., før du med fugtede hænder former 6-9 runde boller, som sættes på en bagepapirsbeklædt bageplade.
Bollerne bages ved 160 grader uden varmluft i ca. 50 min.
De afkøles på bagerist, før de fyldes med den lyserød skum.
Bollerne bages ved 160 grader uden varmluft i ca. 50 min.
De afkøles på bagerist, før de fyldes med den lyserød skum.
3 dl. piskefløde 38%
1 spsk. rødbedekrystaller (køb her)
3 spsk. Sukrin Gold (køb her)
1 tsk. vanillepulver (køb her)
Alle ingredienser blandes i god tid inden skummet piskes, så rødbedekrystaller og Sukrin opløses.
Pisk en let flødeskum.
Hvis dine fastelavnsboller skal se flottere ud, så brug en sprøjtepose og en stjernetylle, når du fordeler flødeskum i bollerne.
Pynt:
Et drys Sukrin melis (køb her)
Serveres straks!
Velbekomme!
Har du lyst til at lave fastelavnsboller med lækker, gul vanilkekagecreme og cream cheese glasur så slå et smut forbi mine øvrige opskrifter på fastelavnsboller:
Fastelavnsbolle med lækker glasur
Fastelavnsbolle med vanillekagecreme og syltetøj
Dette indlæg indeholder affiliatelinks.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Når du har tastet din besked og indsendt den, kan den ikke ses her på siden, før den er læst af mig (Jette Daugaard Christensen - blogger på CDJetteDCs LCHF).
Hold derfor øje med siden og få svar.
Mvh. Jette