Har du ikke allerede stiftet bekendtskab med crispy blomkål, hokkaidofritter, rosenkål med løg eller bønnefritter, så søg inspiration og opskrifter her på bloggen. De kan alle tilberedes i Actifry, og jeg kan ikke nævne ofte nok, hvor glad jeg i grunden er blevet for min maskine. Eller skulle vi kalde den "min lille køkkenhjælp".
Har du ikke en Actifry, kan selleri-fritterne sagtens tilberedes i ovnen. Da ville jeg nok foreslå at vende dem i smeltet smør eller en god (kokos)olie tilsat tamari og drysse sesamfrø over.
Til 2-3 portioner beregnes:
Evt. 2 spsk. sesamfrø
20-30 gr. smør
2 spsk. økologisk tamari (japansk soyasauce)
Evt. ekstra krydderier efter eget ønske
- jeg bruger Trocomare urtesalt, hvis jeg undlader tamari
Evt. 2 fed hvidløg i skiver
Lad Actifry'en køre ca. halvdelen af tiden, før du tilsætter endnu en klat smør og evt. krydderurter/hvidløg i skiver. Du kan også smide en lille håndfuld sesamfrø i - de vil øge fornemmelsen af at sætte tænderne i noget sprødt, da selve selleri-fritterne ikke i sig selv bliver udtalt sprøde.
Server dine selleri-fritter til f.eks. (klik på link for at se opskrift):
Kylling Enchiladas
Traditionelle frikadeller
Bacon Explosion
Saftige hakkebøffer med hemmelig ingrediens
Flæskesværspanerede karbonader
Oksekødsboller med blødende hjerte
Krydrede kyllingedeller
Lasagne
Kylling (satay) bites
eller - som her - til stegte laks.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Når du har tastet din besked og indsendt den, kan den ikke ses her på siden, før den er læst af mig (Jette Daugaard Christensen - blogger på CDJetteDCs LCHF).
Hold derfor øje med siden og få svar.
Mvh. Jette