Selv spiser jeg jo efter LCHF principperne og - til trods for at - pebernødder afgiver en fantastisk duft til køkkenet under hele processen fra rå dej til færdigbagte julesmåkager, så var jeg ikke én eneste gang alvorligt fristet til at smage. Men jeg havde også min kaffe med kokosolie, fløde og kanel ved hånden.
Til en 1/2 portion pebernødder beregnes:
250 gr. usaltet smør
250 gr. melis
500 gr. hvedemel
2 æg
1 1/2 tsk. hjortetaksalt
1 1/2 tsk. tørret ingefær
1 1/2 tsk. kardemomme
1 1/2 tsk. ægte kanel
Mel og krydderier og sukker blandes godt. Smør smuldres i dejen og æg tilsættes. Dejen æltes, indtil den får en konsistens som blød marcipan.
Trilles i tynde stænger, som lægges på frost i min. 1 time - gerne natten over. De frosne (eller let optøede) stænger skæres i passende små stykker og stilles på en bageplader beklædt med bagepapir.
Det går hurtigere, når man hjælpes ad. |
Afkøles, før de kommes i tætsluttende kagedåse.
Glædelig jul !!!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Når du har tastet din besked og indsendt den, kan den ikke ses her på siden, før den er læst af mig (Jette Daugaard Christensen - blogger på CDJetteDCs LCHF).
Hold derfor øje med siden og få svar.
Mvh. Jette