Med dens tillokkende, bløde og næsten hvedebrødssvampede konsistens er den, som den bedst kan blive, synes jeg.
Se bare her, hvilke fine brød, der kan bages af dejen (en portion dej rækker f.eks. til 9 stk. store pølser i svøb + 8 burgerboller (til 4 burgere) eller til 3 lange flûtes)
Til basisdejen skal du bruge:
50 gr. hørfrø, helst de gule
100 gr. solsikkefrø
50 gr. melonkerner (jeg har kun kunnet finde dem i Tyskland, hvor de til gengæld er billige)
50 gr. kokosrasp (i Danmark betegnet som "kokosmel")
50 gr. fiberHUSK (den gule pakning)
50 gr. kokosfiber
3 1/2 tsk. bagepulver
1 tsk. urtesalt
1 spsk. Sukrin+
6 æg
2 dl. vand
100 gr. smeltet, let afkølet smør
250 gr. cremefraiche, gerne 38%
Saften fra 1 limefrugt (svarende til knap 1/2 dl.)
Kværnede frø og øvrige tørre ingredienser blandes sammen i én skål.
I en anden skål blandes alle våde ingredienser og hældes dernæst sammen med de tørre.
Dejen røres godt - f.eks. med en god dejskraber.
Lad dejen hvile omkring 5 minutter til den får konsistens som blød marcipan.
Form ønsket bagværk.
Bages ved 160 grader uden varmluft. Bagetiden afhænger naturligvis af, om der bages runde boller, flade burgerboller, pølser i svøb eller flûtes, men beregn op imod 1 time.
Pølser i svøb:
Her er der lagt dej i en flûtesform beklædt med bagepapir. I midten af hver dejstykke er der lagt 1 tsk hjemmelavet tomatketchup. En brunchpølse er trykket lidt ned i dejen og ovenpå er lagt "låg" af dej til at dække pølse og ketchup. Bages ca. 60 min.
Burgerboller:
Boller trilles i hånden. De trykkes næsten flade og drysses med sesamfrø. Bages ca. 50 min.
Til en burger bruges 2 flade burgerboller, en "over" og en "neder".
Flûtes:
Dejen rækker til 3 store flûtes og kan f.eks. bages i flûtesform i ca. 60 min.
Velbekomme!
Man må kunne bruge andet end melon kerner
SvarSletMåske solsikke kerner