søndag den 22. september 2013

Pølser i svøb, burgerboller eller flûtes - samme LCHF dej

Det kan godt lade sig gøre at lave en nogenlunde elastisk LCHF dej, som er velegnet til stort set det meste LCHF bagværk - helt uden gluten/mel og med en fin, franskbrødsagtige konsistens. Opskriften har været undervejs et stykke tid fra min hånd, idet den undervejs er undergået flere afprøvningers og tilrettelser.
Med dens tillokkende, bløde og næsten hvedebrødssvampede konsistens er den, som den bedst kan blive, synes jeg.

Se bare her, hvilke fine brød, der kan bages af dejen (en portion dej rækker f.eks. til 9 stk. store pølser i svøb + 8 burgerboller (til 4 burgere) eller til 3 lange flûtes)

Til basisdejen skal du bruge:

50 gr. hørfrø, helst de gule
100 gr. solsikkefrø
50 gr. melonkerner (jeg har kun kunnet finde dem i Tyskland, hvor de til gengæld er billige)
50 gr. kokosrasp (i Danmark betegnet som "kokosmel")
50 gr. fiberHUSK (den gule pakning)
50 gr. kokosfiber
3 1/2 tsk. bagepulver
1 tsk. urtesalt
1 spsk. Sukrin+
6 æg
2 dl. vand
100 gr. smeltet, let afkølet smør
250 gr. cremefraiche, gerne 38%
Saften fra 1 limefrugt (svarende til knap 1/2 dl.)

Frø, kerner og kokosrasp blandes og skal kværnes i kaffekværn til fint, fugtigt mel.
Kværnede frø og øvrige tørre ingredienser blandes sammen i én skål.
I en anden skål blandes alle våde ingredienser og hældes dernæst sammen med de tørre.
Dejen røres godt - f.eks. med en god dejskraber.
Lad dejen hvile omkring 5 minutter til den får konsistens som blød marcipan.
Form ønsket bagværk.
Bages ved 160 grader uden varmluft. Bagetiden afhænger naturligvis af, om der bages runde boller, flade burgerboller, pølser i svøb eller flûtes, men beregn op imod 1 time.

Pølser i svøb:
Her er der lagt dej i en flûtesform beklædt med bagepapir. I midten af hver dejstykke er der lagt 1 tsk hjemmelavet tomatketchup. En brunchpølse er trykket lidt ned i dejen og ovenpå er lagt "låg" af dej til at dække pølse og ketchup. Bages ca. 60 min.

Burgerboller:
Boller trilles i hånden. De trykkes næsten flade og drysses med sesamfrø. Bages ca. 50 min.
Til en burger bruges 2 flade burgerboller, en "over" og en "neder".

Flûtes:
Dejen rækker til 3 store flûtes og kan f.eks. bages i flûtesform i ca. 60 min.

Velbekomme!

1 kommentar:

  1. Man må kunne bruge andet end melon kerner
    Måske solsikke kerner

    SvarSlet

Når du har tastet din besked og indsendt den, kan den ikke ses her på siden, før den er læst af mig (Jette Daugaard Christensen - blogger på CDJetteDCs LCHF).
Hold derfor øje med siden og få svar.
Mvh. Jette