Having said so, så ér det altså foreløbig lykkedes mig at tabe mig omkring 10 kilo uden en eneste dag at have følt sult - eller afsavn for den sags skyld - af nævneværdig karaktér. Slankekure er i hvert fald dømt ude til evig tid for mit vedkommende, for LCHF gør jo det hele for mig!
Her i efteråret vil jeg afprøve lidt kræfter med de grøntsager, vi dyrker under vore egne himmelstrøg - heriblandt hokkaido, som dog oprindeligt stammer fra den japanske ø Hokkaido.
Hokkaido indeholder - set i forhold til sommersquash og almindelige græskar - mere stivelse og har derfor et højere kulhydratindhold. Men i begrænsede mængder er jeg nu ikke bange for at bruge den - heller ikke i mine brød. Er man den, der spiser LCHF-brød ofte (eller hver dag), så skal man nok afholde sig fra at bage dette brød, hvis man ikke lægger det i fryseren og dermed giver sig selv muligheden for at variere med andre LCHF-brødtyper. Husk i det hele taget, at det ikke anbefales at indtage LCHF brød hver dag, da de generelt har et højt kulhydratindhold.
Mængden af hokkaido i brødet udgør dog ikke så meget i det samlede regnskab, så jeg spiser faktisk brødet med god samvittighed. Iøvrigt kan jeg skære rugbrødstynde skiver, når bare tålmodigheden er intakt indtil brødet er helt afkølet. Når det så er det, og jeg har skiveskåret det, lægger jeg det i fryseren (med et halvt stykke madpapir mellem hver skive) - så er det nemt og bekvemt, når der skal "rugbrød" på bordet.
Jeg håber ikke, at den lange ingrediensliste tager modet fra en kommende "rugbrødsbager", for brødet her ér virkelig velsmagende og har rugbrødskonsistens og smagstoner, der minder om "rigtigt" rugbrød, selv om det er et LCHF-bagværk. Hvis man ikke har hampefrø, så erstat dem med andre frø - og hvis man ikke har hampemel, så erstat med mere mandelmel eller lign.
Dette skal du bruge:
Det tørre:
50 gr. hele hørfrø
50 gr. hele sesamfrø
100 gr. hele græskarkerner
100 gr. hele solsikkefrø
50 gr. affedtet mandelmel
25 gr. hampefrø (køb evt. her) - (eller her)
25 gr. hampemel (køb evt. her) - (eller her)
40 gr. Fibrex
25 gr. fiberHUSK (den gule pakke)
2 tsk. bagepulver
(Lidt ekstra solsikkekerner, græskarkerner og/eller melonkerner til bunden af brødformen)
Det våde:
100 gr. hokkaido græskar, finthakket (brug f.eks. minihakker)
50 gr. smeltet, afkølet smør
50 gr. smeltet, afkølet smør
1 dl. cremefraiche 18%
200 gr. hytteost, gerne 4,5%
6 æg
1 1/2 dl. piskefløde 38%
Saften fra 1 lime (knap 1/2 dl)
Hav en skål til hhv. de tørre og de våde ingredienser. Den sidste ingrediens, du skal hælde i, er hørfrøene, da kværnede hørfrø skal bruges, så snart de er kværnede af hensyn til de sarte olier, som frøene indeholder.De våde ingredienser røres godt sammen (brug bare en ske eller lign.)
Bland indholdet fra skålen med de tørre dele med indholdet fra skålen med De våde ingredienser. Brug igen blot en ske eller en dejskraber.
Dejen er her fordelt i en 3,3 liters Eva Sliplet rugbrødsform. |
Vent med at skære brødet i skiver, indtil det er helt afkølet. Lidt af ventetiden kan fordrives med prøvesmagning. Her er endeskiven belagt med et tykt lag flødeost, blødkogt æg og hjemmelavet pesto (som du kan finde opskriften på her) |
Velbekomme!
Indlæg indeholder affiliatelinks.
Hej :-)
SvarSletDet ser lækkert ud. Mit spørgsmål er: smager det mindre af LCHF brød end Cow Carb brødmix, som vi indtil videre har brugt... og efter kort tid allerede er kørt træt i ;-)
Jeg synes, det minder rigtigt meget om et softkernerugbrød. En sammenligning med Low Carb brødmix kan jeg ikke give dig, for jeg har ikke smagt det pågældende produkt, men det kunne da være, jeg burde gøre det :-)
SvarSletHej Jette
SvarSletJeg vil utroligt gerne prøve dit brød, men har ikke fibrex. Har du mon et forslag til hvad det kan erstattes med?
Hej Anja.
SvarSletJeg tror sagtens, du kan udelade Fibrex. Har du pofiber, så kan du sikkert også erstatte Fibrex med det, men knapt så meget, tror jeg (ca. 1 dl).
Det kan være, jeg selv skulle prøve én af dagene, sel om jeg stadig har "rugbrød" i fryseren (en anden slags).
Mvh. Jette
Kan man selv male hampefrø til mel?
SvarSletDet kan du nok, men det vil ikke give samme resultat, når du bager med det, da det købte hampemel er affedtet..
SletHej Jette,
SvarSletNøj det ser lækkert ud!! Kan hampefrø og -mel erstattes af andre ting? Evt mere mandel-/hørfrømel og flere af de allerede brugte kerne?
Mvh Ida
Hej Ida.
SletJeg kan se, du allerede har fået svar fra en anden bagermester ;-) (Anja).
For andre interesserede, kan jeg lige gengive svaret her (og det ser ud til, at de små ændringer også har givet et supergodt resultat. Jeg her ikke selv prøvet - men måske skulle jeg ;-)
Affedtet mandelmel erstattet af affedtet sesammel
Hampefrø og hampemel erstattet af 2 spsk. malede chiafrø (malet til "mel").
God fornøjelse med bagningen og brødet.
Mvh. Jette DC
Indhold pr 100 gram hokkido rugbrød ; 269 kcal .... Protein ; 15 g.... Kulhydrat;6 g...... fedt;20 g...... kostfibre;7,6 g :)
SvarSletTak for udregningen, Rikke
SletMvh. Jette DC