Pestobøf tilberedt i folie med bøftomater og olivenolie - hertil æggetzatiki |
- 250 gr græsk yoghurt
- 2 små agurker
- 1 tsk havsalt eller Herbamare urtesalt
- 2-3 fed hvidløg - eller 1 stk kinesisk étfeds-hvidløg
- 2 spsk olivenolie
- Friskkværnet peber
Agurkerne køres på egnet maskine eller - som jeg gør - på mandolinjern, som laver så skarpe snit, at afdrypning af agurkerne er overflødig. Skulle saltet alligevel trække væske ud af agurkerne i den færdige tzatziki, kan den bare hældes fra, og tzatzikien igen omrøres.
Den græske yoghurt kan (modsat mælkeprodukterne i Arlas version) røres med de strimlede/revne agurker, presset hvidløg, olivenolie og krydderier uden først at dryppe af i kaffefiltre ell. lign.
Den græske yoghurt kan (modsat mælkeprodukterne i Arlas version) røres med de strimlede/revne agurker, presset hvidløg, olivenolie og krydderier uden først at dryppe af i kaffefiltre ell. lign.
Kan serveres til de fleste kødretter eller som dip til frøkiks og - hvis der er en rest er tilbage i skålen - boostes lidt - og blive til en lækker æggetzatiki:
Ingredienser:
4-6 spsk færdigrørt tzatziki
3 hårdkogte, afkølede æg
2 tsk dijon sennep
Æg hakkes og røres i tzatikien sammen med sennep. Smages til med lidt ekstra salt.
Her er æggetzatikien anvendt med avocado og tomater med hørfrøolie og et drys sorte sesam (jomfru i det grønne). Kan evt. også serveres som forret/frokost med rejer eller anden skaldyr.
Her er æggetzatikien anvendt med avocado og tomater med hørfrøolie og et drys sorte sesam (jomfru i det grønne). Kan evt. også serveres som forret/frokost med rejer eller anden skaldyr.
Velbekomme!
Pssst, sort sesam og jomfru i det grønne er ikke det samme - sidstnævnte er dog det samme som det der hedder nigellafrø :)
SvarSletMen når det er sagt, frister du mig godt nok til snart at lave mig en omgang tzatziki igen - det er jo lækkerhed for alle pengene! :D
Ja, det er jo helt rigtigt, tak Xenia - og jeg har endda haft Jomfru i det grønne i min have for nogen år siden. De er både flotte i blomst, og så er det endda en nytteplante. Har dog ikke prøvet at tage før fra dem...
SletHar desværre heller ikke pt Nigella i mit køkkenskab, men måske skulle man få købt nogen og gå igang med at eksperimentere med nogen Naan brød :-)
Og ja, tzatziki er ALTID godt :-)