Lækkert formbrød - serveres f.eks. Med smør, ost og (en enkelt gang imellem) usødet marmelade. Den viste marmelade indeholder 6,1 gr. kulhydrat pr. 100 gr. |
Her er så mit nye fiberrige formbrød - og det smager og ser næsten ud som franskbrød - MEN er fuld af gode fibre. Husk derfor altid at indtage brødet sammen med væske - og husk også, at LCHF brød ikke skal spises i større mængder - så bliver kulhydratindholdet i kosten for højt. Min erfaring efter godt 5 mdr. på LCHF er dog, at man sagtens kan tabe sig (hvis det er det, man gerne vil) selv om man (som jeg) stort set dagligt indtager en skive LCHF brød.
Ingredienser:
50 gr usaltede pistacienøddekerner (brug evt. hasselnøddekerner, da pistacienødder er dyre), malet i kaffekværn
50 gr kokosrasp malet i kaffekværn
50 gr hørfrø malet i kaffekværn
50 gr hørfrø malet i kaffekværn
30 gr Fibrex (den røde pose)
2 toppede spsk Fiberhusk
50 gr mandelmel
30 gr sesammel
30 gr sesammel
2 toppede spsk kokosfibermel
2 tsk bagepulver
1 tsk salt, gerne havsalt eller urtesalt
1 tsk salt, gerne havsalt eller urtesalt
1 håndfuld solsikkekerner
1 håndfuld græskarkerner
450 gr hytteost 4 pct.
1 1/2 dl piskefløde
2 dl A38 (evt. græsk yoghurt)
6 æg
Bland alle tørdelene i en skål
Rør hytteost og cremefraiche/græsk yoghurt ud heri (med ske)
Æg tilsættes, og hvis massen føles for stiv efter et par minutter, kan der tilsættes lidt mere A38
I bunden af en slip-let rugbrødsform strøs lidt sesamfrø eller græskarkerner, og ovenpå fordeles dejen.
Bages 2 - 2 1/2 timer (det lyder af lang tid, men det er nødvendigt, hvis man vil undgå, at brødet falder sammen) på 160 grader og uden varmluft.
Brødet kan med fordel fryses i skiver (skiverne kan evt. holdes adskilt med madpapir), så har man altid ristebrød ved hånden.
Velbekomme.
Bland alle tørdelene i en skål
Rør hytteost og cremefraiche/græsk yoghurt ud heri (med ske)
Æg tilsættes, og hvis massen føles for stiv efter et par minutter, kan der tilsættes lidt mere A38
I bunden af en slip-let rugbrødsform strøs lidt sesamfrø eller græskarkerner, og ovenpå fordeles dejen.
Bages 2 - 2 1/2 timer (det lyder af lang tid, men det er nødvendigt, hvis man vil undgå, at brødet falder sammen) på 160 grader og uden varmluft.
Brødet kan med fordel fryses i skiver (skiverne kan evt. holdes adskilt med madpapir), så har man altid ristebrød ved hånden.
Velbekomme.
ja eg må nok snart overgive mig og få prøvet nogle alternativer til brød, for jeg synes jeg savner noget variation :) Det her lyder godt nok lovende :) Jeg går ud fra at det er Funktionel mads mandelmel og sesammel ikke? :)
SvarSletMette fra Nemvejen.dk
Hej Mette.
SletNu ér det jo stadig dig, der er indehaver af den bedste brødopskrift...! Men det er da skønt, hvis jeg også kan bidrage med lidt i din madlavning :-)
Ja, sesammel er fra funksjonell mat - økologisk mandelmel er fra biogas.dk og den er ikke affedtet!
Mvh. Jette
skal man bruge fibrex eller kan man bruge noget andet
SvarSletJeg tror sagtens, du kan skifte Fibrex ud med et andet fiberprodukt, evt. mere kokosfibermel og/eller fiberHUSK, måske 50/50 af hver.
SvarSletOkay tak skal du ha det vil jeg prøve
SvarSletKan jeg bruge cremefraise i stedet for græsk yoghurt da det er det jeg har hjemme i dag
SletDet kan du helt sikkert, Bente - og dermed endda hæve fedtprocenten lidt i det færdige brød.
Slet