lørdag den 6. juli 2013

Basis pandekager med variation




Pandekager kan jo næsten varieres i det uendelige, når bare basisopskriften er i orden. Der er flere gode muligheder, men én af mine favoritter er frk. Sveskes Tex Mex wraps, som kan ses her - og er i sin næsten oprindelige version gengivet nedenfor.

Opskriften bruger jeg både, når vi skal have mexicanske tortillas, og når der skal pandekager på morgenbordet. Man kan vælge at bruge kokosmælk, men jeg bruger nu oftest fløde.

Basisopskrift pandekager / tortillas
(2 stk):

2 æg
1 spsk piskefløde 38% 

2 tsk kokosfiber 
2 måleskeer HUSK (den grønne)
evt. krydderier
kokosolie til stegning


Variation 1) - tilsæt: 
1 spsk Philadelphia eller pikantost med krydderier
1 spsk kokosrasp


Her er det så Variation 1) , som kom på bordet. Flere variationer følger, når jeg får taget billeder :-)

Pandekagen her er rullet om et par skiver god ost og peberfrugt
samt en skefuld fløde-tomatdressing på toppen.
Tilføj også gerne lækkert pålæg eller en rest kød.

Velbekomme.

3 kommentarer:

  1. Tak for lækker opskrift. Hvordan får du dem så fine tynde? Jeg fik to ud af opskriften men de var ret tykke

    SvarSlet
  2. Hvordan får du dem så fint tynde? Mine blev ret tykke på trods af at jeg også fik lavet 2.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Annemari

      Jeg får også kun 2 pandekager på denne portion. Måske har du en pande med en mindre diameter end min. Jeg steger mine i kokosolie - måske har det noget at sige - i hvert fald flyder mine pænt ud og bliver rimeligt tynde.

      Mvh. jette

      Slet

Når du har tastet din besked og indsendt den, kan den ikke ses her på siden, før den er læst af mig (Jette Daugaard Christensen - blogger på CDJetteDCs LCHF).
Hold derfor øje med siden og få svar.
Mvh. Jette