torsdag den 18. august 2016

Proteinpasta med tomatsmag | rød tagliatelle pasta

Rød tagliatelle pasta uden mel

Den proteinpasta, jeg er ret så glad for, laver jeg af og til i andre varianter end den forholdsvis neutrale (som du kan se her). Den her viste version, kalder vi for tomatpasta hjemme hos os. Nu er der så bare dét, at tomatpasta vel også bruges som som benævnelse for tomatpuré, så lad os bare kalde denne version af lowcarb pasta for proteinpasta med tomatsmag.

Tagliatell pasta the low carb way, LCHF spaghetti
Du kan også sagtens lave en variant med din ynglingspesto. Skift tomatpuréen ud med f.eks. rød peberfrugtpesto, basilikumpesto, grønkålspesto eller ramsløgspesto - bare den ikke er for crunchy (grov). Bliver den tilstrækkelig grøn, kalder du den for fettuccine verde!

Her er den røde lowcarb tagliatelle serveret med en spidskålssalat med nænsomt ristede mandler, en smule (såkaldt liberal) rå gulerod ig en olie-, eddikedressing samt en kyllingeret med (liberale) løg og bacon.

onsdag den 10. august 2016

Æggemuffinroser med laks eller skinke


Hvis du mangler en spændende idé til, hvordan du kan lave æggemuffins, der ikke ligner og smager, som dem du kender, så er du havnet på den rigtige side, for her kommer opskriften på proteinpastaroser i muffinforme.

Om du vælger at lave dem med proteinpasta med spinat, almindelig (neutral) proteinpasta eller - som her tomatpasta afgør du og dine smagssanser. Du kan også lave den med din yndlingspesto, og du vælger også selv, om dine madpakkemuffins skal være med laks eller skinke - eller om der skal være flere slags. Måske kan du også prøve med bresaola eller chorizo.

Jeg ville bestemt heller ikke tøve med at servere dem på en bund af frisk grønt eller dampet spinat som forret til gæstemiddagen - eller til brunch, selvfølgelig!

Lakseside eller skinkemuffins ned proteinpasta